Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A játékos kedvű és tréfás...

Naughty9011 kérdése:

A játékos kedvű és tréfás rénszarvasok közül az egyik eldugta Télapó papucsát. Táltos, Pompás és Villám segíteni szerettek volna, hogy Télapó kitalálja ki volt az, ezért mindegyikük két-két állítást mondott? :

Figyelt kérdés

Táltos: Nem Csillag volt. Én voltam.

Pompás: Nem én voltam. Nem Üstökös volt.

Villám: Táltos volt. Nem Pompás volt.

Ki dugta el a papucsot, ha a rénszarvasok egyik állítása igaz, a másik hamis?

Írd le azt is hogyan gondolkodtál!

2013. okt. 13. 14:30
 1/2 doracell ***** válasza:

Ha T 2. állítása igaz lenne, akkor az 1. is, így csak fordítva lehet, tehát igaz, hogy nem CS volt, de nem igaz, hogy T volt.

P-nél ha nem igaz az 1. akkor lehet igaz a 2., de fordítva is lehet. Az biztos, hogy vagy P volt, vagy Ü.

V 1. állítása nem lehet igaz, hiszen ezt kizártuk T állításai alapján. Tehát igaz, hogy nem P volt, így csak Ü lehetett.

2013. okt. 13. 14:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a valaszt !
2013. okt. 13. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!