Háromszor feldobok egy érmét, az első kettő fej lett. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a harmadik feldobás is fej lesz?
Jó, akkor 0,5 a valószínűsége.
Gondolom akkor ez a szakterületed vagy csak értesz hozzá, szóval megtennéd, hogy válaszolsz a második két kérdésemre is?
Ezt a 7. fejes kérdést felteszem a tudományoknál is, mert ez tényleg nehéz, viszont érdekelne, mi a megoldás. =)
Majd ideírom a választ.
Kérdező, ilyen hiányos tudással ne menj el zéházni, mert csúnya vége lesz. A 3 dobás 3 egymástól FÜGGETLEN esemény.
Ha 1000-szer dobsz fejet, a 1001. próbálkozásnál 50% az esélye, hogy fej, vagy írás lesz, mert az 1001. próbálkozás, esemény kimenetele független az előző 1000 esemény kimenetelétől.
Amit te hadoválsz, az az, hogy mekkora az esélye, hogy 3-szor dobjuk fel az érmét, és mindhárom esetben fej lesz. De ez egy másik tészta...
Igen, lényegében én totál arra az esetre asszociáltam.
És még mindig nem értem, hogy mi a különbség a kettő között, mert gyakorlatilag ugyanazt csináljuk.
Erre nem tudnál válaszolni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Háromszor feldobok egy érmét, az első kettő fej lett. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a harmadik feldobás is fej lesz?
Helyett:
Háromszor feldobok egy érmét, az első kettő fej lett. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a harmadik feldobás is fej lett?
Ez a különbség? De nem értem, most nem ugyanarról van szó?
Most komolyan, ezen mit nem értesz?
Az érmének KETTŐ oldala van, és mindkét oldalt egyenlő eséllyel dobod.
Azaz 50% esélyed van arra, hogy fejet dobsz. Akár dobtál előtte akárhányszor, akár nem.
Teljesen mindegy, hogy 3 érmét egyszerre dobsz fel, vagy egy érmét háromszor egymás után.
Attól a valószínűség nem változik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!