Hogy csináljam meg?
Egyszerűen nem értem hogy van ez, mert volt egy feladat, ami így nézett ki: [a,b,c] tehát ez az írjuk fel több féle képpen tipusú feladat. De csak 1 meg 2 elemű megoldások lettek, legalábbis egy csaj csinálta a táblánál és elvileg jó megoldás a:
[a]
[b]
[c]
[a,b]
[a,c]
[d,c]
de szerintem ez hülyeség, mert itt lennie kéne három eleműnek is nem?:O
A mostani feladatom: [a,b,c,d] és 16 megoldás van a tanár szerint. Már teljesen belezavarodtam ebbe a cserélgesd ide-oda dologba, Valaki segítene?:( Megköszönném!
az első, hogy jók-e a fenti megoldások.
a második pedig az, hogy ha igen akkor hogy cseréljem fel 16 féle képpen ezt a négy betűt?
Igen, itt jó lenne tudni, mi volt az eredeti feladat... Gondolom az, hogy írjuk fel az összes részhalmazát (vagyis minden olyan halmazt, amit az eredeti tartalmaz). Okos matematikusok kiszámolták, hogy egy n elemű halmaznak 2^n részhalmaza van, esetünkben n=3, így 2^3=8 részhalmaza van, itt viszont csak 6 lett felsorolva; kimaradt az [a,b,c] és az [] (üres) halmaz, ráadásul az utolsót elírtad, annak [b;c] halmaznak kellene lennie.
Legalábbis abból gondolom, hogy ez a feladat, hogy a tanár a 4 elemű halmazra 16 megoldást adott, ami pont annyi, amennyi a 4 elemű halmaz részhalmazainak száma (4^2=16), ezek:
[]
[a]
[b]
[c]
[d]
[a;b]
[a;c]
[a;d]
[b;c]
[b;d]
[c;d]
[a;b;c]
[a;b;d]
[a;c;d]
[b;c;d]
[a;b;c;d]
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!