Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mik tartoznak ide (gazdasági...

Mik tartoznak ide (gazdasági házi)? Nem tudom jó-e így?

Figyelt kérdés

Az a házi,hogy le kell írni a családi bevételek és kiadásokat.Én ezt gondolom:

Bevételek: -munkavégzés

-tulajdonhasznosítás

-társadalmi juttatás

-biztosítási szolgáltatás

-egyéb, jövedelemforrás

-hitelfelvétel.

Van még más bevétel,ha igen mi?

És mi a kiadások?

Kérlek ne hurrogjatok le,de nem találom a könyvben meg,a füzetből visszanézve a bevételekhez ezeket gondolom,de a kiadást nem tudom.

Kérlek írjátok le ha van még más bevétel egy család számára,illetve a kiadásokat egy családnál.

14,5/L

2009. nov. 1. 13:31
 1/1 anonim válasza:

A háztartások bevételei:

-Munkabér: Két fajtája: teljesítménybér és az időbér.

-Támogatások: Lehet pénzbeni (nyugdíj, GYES, GYED, táppénz segélyek) és természetbeni juttatások (e.ü. ellátás, gyógyszerek)

-Bruttójövedelem

-Nettójövedelem

-Nomináljövedelem

-Reáljövedelem

Háztartások kiadásai:

Kiadások csoportosítása: két csoportja van 1)rugalmatlan (fix összegű, korábbi döntés eredménye, mérlegelésre nincs lehetőség Pl:adók, lakbér)

2) rugalmas (az összeg nagysága változó, az igénybevétel mértékét mérlegelhetjük Pl: mosószerek, élelmiszerek)

17/L :)

2009. nov. 1. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!