A Légy jó mindhalálig -ban mik a fontos tárgyak és azoknak jelentőségeik?
Például a lottószelvény. jelentősége? Nem tudom, hát hogy a Török János ellopta, pedig a Nyilas Misinek és családjának milyen sokat jelentett volna a nyeremény...
Meg a pakk, abban a cipőpaszta, pogácsa, pálinka. Ez a kollégiumban nagyon sokat jelent Misinek, mert a családjától kapta. Nem nagy cucc, a többieknek értéktelen, de Misinek kincs, főleg hogy a családja, akiknek alig futja élelemre keményen dolgozott, hogy küldhesse neki... A musical szövegében is úgy szól, hogy "mi otthonról jött anyámtól, az kincs".
stb huszon éve olvastam, na.
Szia !
Jók a megnevezett tárgyak, amit előttem írt a válaszoló
További tárgyak még a regényben:
Misi posztókalapja, amelyet elveszít a füvészkertben
/ezután, bár november van, szalmakalapban jár, amit észrevesz a vallástanár is, rákérdez/
Csokonai kötet, amelyet sokáig nézeget Misi a kirakatban, végül megveszi az antikváriustól, de csalódik benne, mert a könyv a költő életrajzát tartalmazza, nem verseket
Szerelmeslevél, amelyet Török János ad Misinek azért, hogy Doroghy Bellának kézbesítse, és választ is hozzon szóban
Misi féltve őrzött színes festékei, amit különösen szobatársától, Böszörményitől félt
Szép papírlapok, melyeket könyvbe köttet, ezekre írja verseit Misi
Böszörményi kése, amelyet a pakk /csomag/ felbontásakor hagy szobatársa a csomag romjai között, és Misi eldugja
És igen, fontosak: a csomag, a lutri, azaz a lottószelvény, amelyből a legnagyobb probléma lesz a regényben,
A 10 forint, amit Török János ad Misinek, illetve rejt a zsebébe szolgálatai fejében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!