Matek feladat megoldása?

Figyelt kérdés

leirnátok a feladat eredményét, a levezetés nem kell:

Egy háromszög két oldalának hossza 5 cm, illetve 8 cm, területe 12 . Számítsa ki a harmadik oldalát!

2013. júl. 12. 17:09
 1/3 Salamon Bálint ***** válasza:
Először egyik oldalra mért magasságot számolod ki mb=T*2/b aztán abból a magasságvonal bökéspontját határozod meg b1=SQR(a^2-mb^2) az oldalra, ebből megkapod a hiányzó oldal felőli magasságpont bökéspontját b2=b-b1. Onnan már csak egy pittagorasz tétel c=SQR(b2^2+mb^2)és meg is van.
2013. júl. 12. 17:46
 2/3 anonim ***** válasza:
A harmadik oldal is 5 cm, vagyis egyenlő szárú háromszögről van szó. De attól még, hogy tudod a megoldást nem leszel okosabb, és a következő feladaton, pl a dolgozatban ugyan úgy elbuksz.
2013. júl. 12. 17:46
 3/3 A kérdező kommentje:
de én már megoldottam, csak az eredményt akartam ellenőrizni és helyes :) mindenkinek köszönöm!
2013. júl. 12. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!