Matek házi (koordinátageometria)?
Figyelt kérdés
A feladatot sikerült régebbi feladatok alapján megoldanom viszont van benne egy dolog amit nem értek.
Feladat: (keressük az 'a'-t)
e: 2x-3y=5
f: ax+2y=-4
Ahogy megoldottam:
ne(2;-3)
nf(a;2)
Skaláris szorzat:
2*a+(-3*2)=0
2a-6=0
|||a=3|||
Mint ahogy már említettem egy régebbi feladat segítségével oldottam meg. A kérdésem az lenne hogy a skaláris szorzat miért '0'?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
2013. jún. 4. 21:34
1/3 anonim válasza:
nem teljesen értem mi volt a feladat eredetileg, mert nem írtad le, de két vektor (vagy egyenes vektora) skaláris szorzata csak akkor 0, ha egymásra derékszögűek, és fordítva is igaz tehát ha két vektor skaláris szorzata 0 akkor a két vektor derékszögű
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Még egy kérdés: Honnan tudom megállapítani hogy a két vektor derékszögű?
2013. jún. 4. 21:42
3/3 anonim válasza:
onnan hogy a skaláris szorzatuk 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!