Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítesz fogalmazni? (töri,...

Segítesz fogalmazni? (töri, hosszú. )

Figyelt kérdés

Kifejtős dolgozatot fogunk írni, és minden megvan hozzá, csak meg kellene fogalmazni nagyon szépen...

Szóval az első világháború okai, ürügye, eredménye, következménye.

Tehát a nagyhatalmak már csak egymásr rovására tudtak gyarmatokat szerezni. Világuralomra törekedtek mindannyian. Mikor egy szerb diák megölte Ferenc Ferdinándot, Szarajevóban, kirobbant a háború (1914 július) a Monarchia (Németország bíztatására) és Szerbia között. Mivel Szerbia mellé állt Oroszország, ami a Hármas Antant (Nagy-Britannia, Franciaország, később oroszország,) tagja volt, a Monarchia pedig a Hármas Szövetségé (Németország, egy ideig Olaszország), világháborúról beszélünk. (Imperialista háború) Oroszország kilép. (1917) Időközben több új front is kialakul. 1918 októberében a Monarchia teljesen összeomlik, a békét kénytelen elfogadni. A háborút két éven át tartó béketárgyalások követtek. A békeelőírásokat a négy győztes hatalom (antant) hozták meg, a veszteseket már csak a békefeltételek aláírására hívták meg, Párizs melletti történelmi kastélyokba. Németországnak le kellett mondani minden gyarmatáról, határ menti tartományairól (Franciaország javára). Minden más ország területeit is csökkentették, és a haderejüket is, jóvátételt kellett fizetniük a győzteseknek. Ide bekéne tenni, hogy "Jaj, a legyőzötteknek". Ezek után új oszrágok jöttek létre, mások visszanyerték önnálóságukat. A háború legnagyobb vesztesei pedig mi voltunk.

Remélem segít nekem valaki.

2009. okt. 3. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
szerintem ez így jó ahogy van! :D
2009. okt. 3. 20:38
 2/9 A kérdező kommentje:
De ha a fogalmazást nézzük, magyarórán kb. 2est kapnék rá:S
2009. okt. 3. 20:43
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Igazából, szerintem, ha leírtad azt, hogy kilép Oroszország, akkor muszáj lenne beleírnod azt is, hogy belép az USA, hiszen ez is egy kulcsmomentum.

A következményekhez még annyit írnék, hogy mivel Németországot megszégyenítették, de potenciálisan Európa egyik legnagyobb hatalma maradt, és az igazságtalan trianoni béke magában hordozta egy újabb háború kirobbanásának lehetőségét.

2009. okt. 3. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
de ez töri óra max. a szaknyelvet nézik. írd bele, hogy az ürügy az a casus belli, meghogy villámháború annak örülni fog szerintem
2009. okt. 3. 20:51
 5/9 anonim válasza:
42%

írdd bele a merénylő nevét is, aki megölte a császárt. Jó pont lesz, hogy utánajártál;)Gavrilo Princip a neve.

A háború legnagyobb vesztesei mi voltunk mondatot egészítsd ki tényekkel, miért mi voltunk a legnagyobb vesztesek?

2009. okt. 3. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Nekem a töritanárom azt mondta, hogy úgy kezdjünk mindig egy esszét, hogy ki, mikor hol? Tehát szerintem kezd azzal, hogy az I. világháború 1914-18-ig tartott:D és amúgy szerintem jó ez így, mondjuk a tehátot vedd ki a legelejéről. Egy 21 pontos kifejtősben összvissz 2 pont a megszerkeztettség, helyesírás, de ezt úgyse szokták nagyon figyelni
2009. okt. 3. 21:26
 7/9 anonim válasza:
48%
melyik buzeráns pontoz már le megint??
2009. okt. 3. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó előttiként adtam egy jó tippet és 48%... nem tudom, de verjük meg:D
2009. okt. 3. 22:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettetek!

(Én csak felfele pontoztam mindenkit:)

2009. okt. 3. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!