A kőszívű ember fiaiban mikor, hol, kik ellen voltak az események?
Szia !
Egy zászlócserére biztosan emlékszem, ez Bécsben volt, a Plankenhorst-ház erkélyén cserélték ki a zászlót: a forradalom zászlóját vették be, és tették ki helyére az osztrák császári zászlót.
Ez a bécsi forradalom leverése után történt.
A Plankenhorst-hölgyek, Antoinette és leánya Alfonsine kétkulacsos politikát folytattak. Látszólag a forradalmárok mellett voltak, házuk is egyfajta főhadiszállás volt, de közben kémkedtek a császáriaknak.
Amikor leverték a forradalmat, már nyíltan kicserélték házukon a lobogót.
Ezt nézi végig a haldokló forradalmár, aki utolsó erejével hozzájuk menekül, de nem is engedik már be a kapun.
Második kérdésedre a válaszom:
Ez a rész a regényben az "Elől víz, hátul Tűz" című fejezetben van: amikor Richárd és huszárjai menekülve Bécsből a Kárpátok láncain keresztül Magyarországra tartanak.
Cseh területen lobbannak fel mindenfelé a jelzőtüzek, amelyekkel a Richárdékat üldöző osztrákoknak jeleznek, hogy merre járnak éppen a menekülő magyarok.
A jelzőtüzek fényénél az osztrák lovasok alakja is jól kivehető Richárdék számára, így ők is hasznukra fordíthatják a mindenfelé fellobbanó fényeket.
Szívesen segítettem !
Még később, de ennek a menekülésnek során is volt egy erdőtűz, amikor Richárd és huszárjainak bekerítése volt a cél, hogy megállítsák, megakadályozzák a továbbhaladásukat.
Nem tudom, most is szükséged van-e még erre, azért ideírtam, mert később eszembe jutott, talán erre a tűzre is gondolhatott a kérdező tanár ?
Néha elég talányosak a kérdések !
A szünidőben kellemes pihenést kívánok Neked !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!