Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A kőszívű ember fiaiban...

A kőszívű ember fiaiban mikor, hol, kik ellen voltak az események?

Figyelt kérdés
A kőszívű ember fiaiban mikor cserélték le a zászlót (a szabadságharc előtt vagy után) és hol??? A másik kérdésem pedig az, hogy kik ellen volt az erdő tűz?? Ezeket csak azért kérdezem, mert elfelejtettem de amúgy tudtam. :D

2013. máj. 14. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia !

Egy zászlócserére biztosan emlékszem, ez Bécsben volt, a Plankenhorst-ház erkélyén cserélték ki a zászlót: a forradalom zászlóját vették be, és tették ki helyére az osztrák császári zászlót.

Ez a bécsi forradalom leverése után történt.

A Plankenhorst-hölgyek, Antoinette és leánya Alfonsine kétkulacsos politikát folytattak. Látszólag a forradalmárok mellett voltak, házuk is egyfajta főhadiszállás volt, de közben kémkedtek a császáriaknak.

Amikor leverték a forradalmat, már nyíltan kicserélték házukon a lobogót.

Ezt nézi végig a haldokló forradalmár, aki utolsó erejével hozzájuk menekül, de nem is engedik már be a kapun.

2013. máj. 15. 14:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Második kérdésedre a válaszom:

Ez a rész a regényben az "Elől víz, hátul Tűz" című fejezetben van: amikor Richárd és huszárjai menekülve Bécsből a Kárpátok láncain keresztül Magyarországra tartanak.

Cseh területen lobbannak fel mindenfelé a jelzőtüzek, amelyekkel a Richárdékat üldöző osztrákoknak jeleznek, hogy merre járnak éppen a menekülő magyarok.

A jelzőtüzek fényénél az osztrák lovasok alakja is jól kivehető Richárdék számára, így ők is hasznukra fordíthatják a mindenfelé fellobbanó fényeket.

2013. máj. 15. 14:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) láttam, hogy érkeztek válaszok csak nem volt időm megköszönni a segítséget :)
2013. jún. 17. 12:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Szívesen segítettem !

Még később, de ennek a menekülésnek során is volt egy erdőtűz, amikor Richárd és huszárjainak bekerítése volt a cél, hogy megállítsák, megakadályozzák a továbbhaladásukat.

Nem tudom, most is szükséged van-e még erre, azért ideírtam, mert később eszembe jutott, talán erre a tűzre is gondolhatott a kérdező tanár ?

Néha elég talányosak a kérdések !

A szünidőben kellemes pihenést kívánok Neked !

2013. jún. 17. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!