Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez jó a középkori céhes ipar...

Ez jó a középkori céhes ipar jellemzéséhez? Nem hosszú csak pár mondat, de lehet hogy van benne hülyeség is!

Figyelt kérdés
A középkort a Római Birodalom bukásától 476tól Amerika felfedezéséig 1492ig számítjuk. A céhek kialakulása a 14. századra tehető.A céhekre szigorú szabályok vonatkoztak, például meg volt szabva a munka időtartama és hogy ki mennyi szövőszéket tarthatott a házában. Ha valaki ezektől eltért akkor büntetést kellett fizetnie.Figyelni kellett az elkészült áru minőségére is ha rossz minőségű áru került le a szövőszékről akkor akárkitől is került ki ezért is büntetést kellett fizetni. A céhek tehát kedvezően hatottak a gazdaságra hiszen jobb minőségű áruk kerültek a piacra amit így magasabb áron lehetett értékesíteni.
2013. máj. 14. 10:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én is így voltam!:D Egyszerűen már nem tudtam mit írni..A végén már összefoglaltam hogy na akkor milyen rétegek is vannak:D De nem is értem, hogy minek kell ide a város..MIt választottál még?
2013. máj. 16. 21:30
 22/23 A kérdező kommentje:
Hát ugye a céhes ipart meg az anjou kort! A ratio educationis -t ide mondjuj szerintem hülyeségeket írtam próbált a forrásra hagyatkozni de n nagyon ment azért választottam ezt mert a többi nem ment volna egyáltalán meg még a rákosi korszakot! Ebben egy kicsit meguavarodtam mert belevettem a kádárból is pár dolgot meg olyanokat írzsm ebbe hogy szovjet nyomásra a 3.vhra készültünk a vas és acél országa akartunk lenni, meg hogy a kormány a megfélemlítésre alapozta hatalmát,elhitettékaz emberekkel hogy a hatalom a dolgozó népé és dicsőíteni kellett rákosit stb! Remélem valami azért jó lesz belőle! Ha az esszé részből a 46 pontból megkapnám a felét annak már nagyon örülnék! :)
2013. máj. 16. 22:11
 23/23 A kérdező kommentje:
Mert ha jól számoltam akkor az első részében kb 25 pontot szereztem! Meg még németből írtam emeltet de az nagyon nem ment szinte végig csak tippeltem
2013. máj. 16. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!