Ez jó a középkori céhes ipar jellemzéséhez? Nem hosszú csak pár mondat, de lehet hogy van benne hülyeség is!
Figyelt kérdés
A középkort a Római Birodalom bukásától 476tól Amerika felfedezéséig 1492ig számítjuk. A céhek kialakulása a 14. századra tehető.A céhekre szigorú szabályok vonatkoztak, például meg volt szabva a munka időtartama és hogy ki mennyi szövőszéket tarthatott a házában. Ha valaki ezektől eltért akkor büntetést kellett fizetnie.Figyelni kellett az elkészült áru minőségére is ha rossz minőségű áru került le a szövőszékről akkor akárkitől is került ki ezért is büntetést kellett fizetni. A céhek tehát kedvezően hatottak a gazdaságra hiszen jobb minőségű áruk kerültek a piacra amit így magasabb áron lehetett értékesíteni.2013. máj. 14. 10:46
11/23 anonim válasza:
Pár pontot azért fogsz kapni a céhes feladatra
Azért azt csak beleírtad, h. a céhek a városokban alakultak ki? Mert az tényleg fontos
A kereskedőknek is voltak külön céheik, de azokat
"gilde"-nek nevezték
12/23 anonim válasza:
Sztem olyanokra adnak pontokat, hogy valaki szakszavakat használ (pl. "kontár", "mesterremek" meg hasonlók) Azokkal lehet(ett) pontokat összegyűjteni
Magyaro-on a céhek egyébk. később alakultak ki,
mint Ny-Európában (XIV. sz. második fele)
13/23 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem emlékszem hogy beleírtam e de lehet hogy nem mert végülis tök nyilvánvaló hogy a városokban alakultak ki!
2013. máj. 14. 21:56
14/23 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintetek az anjou kori feladathoz az aranybulla megújítása meg a szervezkedések meg hogy 2.andrás uralkodása alatt a főurak újabb és ujabb birtokadományokat szereztek és végülis ez vezetett oda ez jó eseményeket alakító tényezőnek ?
2013. máj. 14. 22:00
15/23 anonim válasza:
Az "Anjou"-korszak az inkább Károly Róbert
(meg Nagy Lajos uralkodása)
16/23 A kérdező kommentje:
Tudom ezekez csak olyan előzményeknek,eseményeket alakító tényezőnek írtam
2013. máj. 16. 20:21
17/23 A kérdező kommentje:
Remélem azért hoz néhány pontot
2013. máj. 16. 20:21
18/23 anonim válasza:
Szerintem jó:) Mert én is így csináltam. Ugyanis ezt fogja megújítani Nagy Lajos. Ezért II.Andrásnál soroltam fel, hogy mit tartalmaz az Aranybulla. Jobban úgy-e a nemesség jogait kellett. Én viszont ide a városokat nem írtam bele és a megoldókulcs írja.
19/23 anonim válasza:
Én csak abban bízom, hogy valami szerencsés tanár lesz aki javítja majd:D Nem fog kötekedni..
20/23 A kérdező kommentje:
Én is ebben bízom mert károly róbertről nem is nagyon írtam inkább nagy lajosról meg az 1351es törvényekről familiaritásról ősiség törvénye háramlási jog meg hasonlók! Meg ha jól emlékszem akkor kifelejtettem a kilencedet meg hogy mitől meddig uralkodott ami nagyon idegesítő mert zudom csak ott egysuerűen izgultam és elfelejtettem beleírni pedig még beőven maradt hely sajnos
2013. máj. 16. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!