Matematika, függvényábrázolás, irányszög probléma. Segítség?
Figyelt kérdés
Üdv, gyakorolgatom a feladatokat egy holnapi dolgozatra, és belefutottam egy feladatba, ahol meg kell adjak egy függvényt, amiről azt tudom, hogy P(0;2) és az irányszöge 90° Ki kellene számolnom m-et, ami elvileg tg(alfa) de 90 foknak nem igazán van tangense, hogyan oldhatnám meg?2013. máj. 12. 20:04
1/7 anonim válasza:
ez a x=0 függvény - ami nem függvény, mert ugye nem egyértelmű
3/7 A kérdező kommentje:
tehát ha egy függvény irányszöge 90 vagy 180 akkor függőleges vonalat kapunk. Eddig értem, de ez miért nem egyértelmű?
2013. máj. 12. 20:39
4/7 anonim válasza:
a 180 fokos az vízszintes. A függőleges egyenes, azért nem függvény, mert a függvény definiója szerint, csak egyértelmű hozzárendelés lehet függvény. Ebben az esetben viszont az x=0-hoz végtelen sok y érték tartozik. Tehát ha azt mondanám neked h x=0 (mint itt) nem tudsz egy egyértelmű y értéket megadni
5/7 A kérdező kommentje:
260°-os*
Ezt a részét megértettem, de egy vízszintes egyeneshez hogyan rendelek x-et? Vagy egy 3/4x-hez. A végtelenségig folytatódik mindkettő.
2013. máj. 12. 20:53
6/7 anonim válasza:
Ha például y=3x függvényed van és én azt mondom, hogy x=2 értékre mekkora a függvény értéke( tehát y értéke). Akkor te ki tudod számolni, úgy, hogy y=3-szor 2=6 Tehát egy konkrét x értékre egy konkrét y értéked van és ugyanígy fordítva is működik (tehát ha y=6-ot adtam volna meg akkor kijött volna, hogy x=2)
De az x=0 egyenes esetében tudjuk, hogy x=0-hoz nincs egy rögzített y érték
7/7 A kérdező kommentje:
Értem már! Köszönöm a magyarázatot!
2013. máj. 12. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!