Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány valós gyöke van ennek az...

Hány valós gyöke van ennek az egyenletnek?

Figyelt kérdés

(x+5)((x^2)+1)=0

Tudom, hogy ha ilyen feladat van, akkor valamelyik tagnak 0-nak kell lennie.

Tehát:

x^2= -1 (ez nem jó)

x= -5

Oké, hogy csak a -5 lehet az eredmény, ez azt jelenti, hogy ez az egy valós gyöke van a feladatnak? Mert nem értem, hogy ez miért éppen valós gyök, amikor a gyökhöz semmi köze.

2013. máj. 7. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:

igen, csak ez az egy "gyök" a megoldás

látom, te is angolul írtad :)

2013. máj. 7. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, én németül írtam :D És leírtam, hogy x=-5, de odaírtam, hogy nincsen valós gyöke, mert nem tudtam, hogy mi az. A kettes számrendszerről pedig még nem is hallottam. Lehet, csak nekem maradt ki, mert 5 évesbe jártam. Nembaj, ezen kívül remélem jókat írtam :)
2013. máj. 7. 14:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Számítok egy 90%-ra :)
2013. máj. 7. 14:43
 4/5 anonim ***** válasza:

A feladatot jól oldottad meg, csak nem tudtad értelmezni. Ez az egy valós gyöke van, igen. Ami nem komplex szám, az valós, komplexet meg nem tanítanak középiskolában.

A gyök egy egyenlet megoldása, vagy egy polinomot nullává tevő szám.

2013. máj. 7. 14:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezen kívül számításaim szerint maximum két feladatot rontottam el, úgyhogy jól sikerült :)
2013. máj. 7. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!