Anatómiát hogyan tanuljam? Valami tipp?
Találj ki magadnak memoritereket. Illetve vegyél egy Donáth féle anatómiai atlaszt és abból tanulj. Ott le is van írva latinul is.Ja és érdemes sokat-sokat rajzolni ha vizuális vagy.
Én eü fősulit végeztem ott így csináltuk.
Én a sotén úgy tanulom az anatómiát, hogy attól függően, mikorra kell tudnom egy bizonyos anyagrészt, beosztom kissebb szakaszokra és egyszerre csak egyet tanulok meg, szépen lassan, így könnyebb felfogni. Egy bekezdést sokszor elolvasni és minden latin szónak, ha még nem vagy gyakorlott, fölé kell írni a magyar megfelelőjét, így olvasás közben mindkét szót látod és jobban rögzül.
Sok szerencsét!
Hát az biztos, h folyamatosan kell tanulni, nem csak vizsgára:) Szerintem is sokat segít, ha rajzolgatsz és írsz magadnak vázlatot.
Amikor pl a váll ízületeit tanultam, elég nehezen tudtam megjegyezni melyik szalag melyik ízülethez tartozik, és hol van. Ilyenkor csináltam magamnak egy ilyen lebutított ábrát, és világosabb lett:) Amúgy egy idő után rááll az agyad a latinra és könnyebb lesz:) Én középsuliban tanultam latint, és most könnyebb, mint azoknak akik most tanulnak először. Az ismerős hangzású szavak könnyebben megmaradnak:)
köszi! :)
várok még válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!