Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Anatómiát hogyan tanuljam?...

Anatómiát hogyan tanuljam? Valami tipp?

Figyelt kérdés
Hogy a fejembe menjen ez a sok latin szó... Van vkinek ötlete?
2009. szept. 28. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Hát, csak úgy lehet hogy most vagy magad elé képzeled a testet vagy mutogatod magadon, ez a csukló (most csak mondok vmit nem tanulok anatómiát még..) ez a vádliizom latinszavakról meg nem tudok semmi ha meg orvos leszel vagy most nem tudom milyen iskolába vagy akkor szerintem ugyan ez a módszer ez a (blabla:) placifikusz mikusz fikusz xD és akkor megtanulod xD
2009. szept. 28. 19:30
 2/7 A kérdező kommentje:
ez a placifikuz mikusz tetszett! :D :D
2009. szept. 28. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Találj ki magadnak memoritereket. Illetve vegyél egy Donáth féle anatómiai atlaszt és abból tanulj. Ott le is van írva latinul is.Ja és érdemes sokat-sokat rajzolni ha vizuális vagy.

Én eü fősulit végeztem ott így csináltuk.

2009. szept. 28. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Én a sotén úgy tanulom az anatómiát, hogy attól függően, mikorra kell tudnom egy bizonyos anyagrészt, beosztom kissebb szakaszokra és egyszerre csak egyet tanulok meg, szépen lassan, így könnyebb felfogni. Egy bekezdést sokszor elolvasni és minden latin szónak, ha még nem vagy gyakorlott, fölé kell írni a magyar megfelelőjét, így olvasás közben mindkét szót látod és jobban rögzül.

Sok szerencsét!

2009. szept. 28. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát az biztos, h folyamatosan kell tanulni, nem csak vizsgára:) Szerintem is sokat segít, ha rajzolgatsz és írsz magadnak vázlatot.

Amikor pl a váll ízületeit tanultam, elég nehezen tudtam megjegyezni melyik szalag melyik ízülethez tartozik, és hol van. Ilyenkor csináltam magamnak egy ilyen lebutított ábrát, és világosabb lett:) Amúgy egy idő után rááll az agyad a latinra és könnyebb lesz:) Én középsuliban tanultam latint, és most könnyebb, mint azoknak akik most tanulnak először. Az ismerős hangzású szavak könnyebben megmaradnak:)

2009. szept. 28. 22:25
 6/7 A kérdező kommentje:

köszi! :)

várok még válaszokat!

2009. szept. 30. 09:25
 7/7 anonim válasza:
Amikor anatomiat tanultam akkor mindig atvettem egy temakort es utana leirtam tobbszor eloszor csak azt ami megmaradt ha nem ment puskaztam es addig irtam amig nem lett teljes ezzel megjegyzed a latin kifejezeseket jobban legalabbis nalam bevalt utana elmondtam tobbszor szoba Csont ill izomkanl tablazatot alkalmaztam:D Sok sikert:D
2010. máj. 1. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!