Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Vicces történeteket kéne...

Vicces történeteket kéne írnom a következő szavakkal (lent) valaki segít? Elég csak annyi hogy kb. miről szoljon és onnét megcsinálom, csak egyszerűen semmi ötletem nincs:s

Figyelt kérdés

a szavak: fuszulyka(bab)

kecskebukázik(bukfencezik)

kokojza(feketeáfonya)

vineta(padlizsánkrém)

szupulyka( vékony)

az is tökéletes ha "magyar megfelelővel írtok, egy Erdéllyel kapcsolatos feladatunk van..ezért ezek az erdélyi szavak..előre is köszönöm:.)

2013. ápr. 29. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Fuszulyka:

Lehet egy rövid népmese-szerű történet: Az égig érő fuszulyka címmel mondjuk. A futóbabra felmászik a szegény legény, és fent, magasan egy csodálatos világba csöppen.

Furcsa ruhája és érthetetlen beszéde miatt a király elé vezetik.

Hogy szavak nélkül is mulattassa az vár udvarán összegyűlt népet, kecskebukázik, bukfencezik a király elé terített szőnyegen.

És még más, tréfás mutatványokat is végez, így a király és népe annyira megkedveli, hogy udvari bohóc lesz belőle.

Nem engedik vissza saját országába, még az égig érő futóbabot is kivágják, hogy ne mászhasson le rajta.

2013. ápr. 29. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:

kokojza: megnéztem a Wiki-ben, kukujzának, havasi meggynek, stb. is hívják még ezt a gyümölcsöt.

Történet címe: A szakács főztje

A gazdag, rátarti ember házába egy messzi földről érkezett szakács kér bebocsátást.

A házigazda nem akarja beengedni a megfáradt utazót.

Másnap nagy lakomára készülnek, sok, előkelő vendéget várnak.

Ekkor jut a gazdag ember eszébe a szakács, aki éjszakai szállást kért tőle.

A falu legszegényebb emberénél tudta csak álomra hajtani a fejét. A gazdag ember üzen a szakácsért és megparancsolja neki, készítsen valami különlegeset vendégei számára.

A szakács vadpecsenyét készít a vendégeknek, majd elmegy az erdőszélre, s egy kosarat teleszed kokojzával.

Visszatérve a házba, a konyhában fenséges mártást készít a fekete áfonyából.

Amikor a vendégeknek feltálalják az ételt,először mindenki húzódozva nyúl az áfonyához, de azután az ízletes köretnek nagy sikere lesz.

S amikor a tudós szakács azt is elmondja, hogy ez a növény rendkívüli módon javítja az emberek látását, ezért fogyasztása javasolt idős, rosszul látó emberek számára, még inkább a szívükbe zárják.

Inkább tanulságos, mint vicces a történet, nem tudom, jó-e azért ?

2013. ápr. 29. 19:22
 3/5 A kérdező kommentje:

tökéletese, így is rengeteget segítettél!:))

köszönöm szépen!!!!!:)

2013. ápr. 30. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Szívesen segítettem, a fekete áfonyáról szóló történet vége, hogy javítja a látást, igaz is !

Lehet dzsemet, lekvárt is kapni fekete áfonyából, és sokan ezért a jótékony hatásáért fogyasztják.

2013. máj. 1. 16:14
 5/5 A kérdező kommentje:
na, tök jó..nem tudtam de sokat eszem:DD
2013. máj. 1. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!