Vicces történeteket kéne írnom a következő szavakkal (lent) valaki segít? Elég csak annyi hogy kb. miről szoljon és onnét megcsinálom, csak egyszerűen semmi ötletem nincs:s
a szavak: fuszulyka(bab)
kecskebukázik(bukfencezik)
kokojza(feketeáfonya)
vineta(padlizsánkrém)
szupulyka( vékony)
az is tökéletes ha "magyar megfelelővel írtok, egy Erdéllyel kapcsolatos feladatunk van..ezért ezek az erdélyi szavak..előre is köszönöm:.)
Fuszulyka:
Lehet egy rövid népmese-szerű történet: Az égig érő fuszulyka címmel mondjuk. A futóbabra felmászik a szegény legény, és fent, magasan egy csodálatos világba csöppen.
Furcsa ruhája és érthetetlen beszéde miatt a király elé vezetik.
Hogy szavak nélkül is mulattassa az vár udvarán összegyűlt népet, kecskebukázik, bukfencezik a király elé terített szőnyegen.
És még más, tréfás mutatványokat is végez, így a király és népe annyira megkedveli, hogy udvari bohóc lesz belőle.
Nem engedik vissza saját országába, még az égig érő futóbabot is kivágják, hogy ne mászhasson le rajta.
kokojza: megnéztem a Wiki-ben, kukujzának, havasi meggynek, stb. is hívják még ezt a gyümölcsöt.
Történet címe: A szakács főztje
A gazdag, rátarti ember házába egy messzi földről érkezett szakács kér bebocsátást.
A házigazda nem akarja beengedni a megfáradt utazót.
Másnap nagy lakomára készülnek, sok, előkelő vendéget várnak.
Ekkor jut a gazdag ember eszébe a szakács, aki éjszakai szállást kért tőle.
A falu legszegényebb emberénél tudta csak álomra hajtani a fejét. A gazdag ember üzen a szakácsért és megparancsolja neki, készítsen valami különlegeset vendégei számára.
A szakács vadpecsenyét készít a vendégeknek, majd elmegy az erdőszélre, s egy kosarat teleszed kokojzával.
Visszatérve a házba, a konyhában fenséges mártást készít a fekete áfonyából.
Amikor a vendégeknek feltálalják az ételt,először mindenki húzódozva nyúl az áfonyához, de azután az ízletes köretnek nagy sikere lesz.
S amikor a tudós szakács azt is elmondja, hogy ez a növény rendkívüli módon javítja az emberek látását, ezért fogyasztása javasolt idős, rosszul látó emberek számára, még inkább a szívükbe zárják.
Inkább tanulságos, mint vicces a történet, nem tudom, jó-e azért ?
tökéletese, így is rengeteget segítettél!:))
köszönöm szépen!!!!!:)
Szívesen segítettem, a fekete áfonyáról szóló történet vége, hogy javítja a látást, igaz is !
Lehet dzsemet, lekvárt is kapni fekete áfonyából, és sokan ezért a jótékony hatásáért fogyasztják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!