Matek- diff. Egyenlet szepralasanal az elso lepesben megnezzuk hogy mikor egyenlo nullaval, ezt hogyan fogjuk ellenorizni: X^2 + 1?
az eredmény 678
én csak a számolást tudom ami ez:
xszer 2 azt nem tudjuk szoval nyitottm.
[]*2+1=[] []=
[]=3
2+1=3
egyik kész is[]=3
2*3+1=[][]=
AZ EREDMÉNYT EL KELL OSZTANI AZ ELSŐ KIJÖVŐVEL (LEHET HOGY MARADÉKOS LETT) mi esetünkbenn akor az eredmény :
2+1= 3
eredmény: 3
iyen egyszerű :)
nekem azt mondta a tanárom ez a könyített változat és én kitűnő matekos vagyok. használd ezt a módszert és írj ha sikerült.
én csak a számolást tudom ami ez:
xszer 2 azt nem tudjuk szoval nyitottm.
[]*2+1=[] []=
[]=3
2+1=3
egyik kész is[]=3
2*3+1=[][]=
AZ EREDMÉNYT EL KELL OSZTANI AZ ELSŐ KIJÖVŐVEL (LEHET HOGY MARADÉKOS LETT) mi esetünkbenn akor az eredmény :
2+1= 3
eredmény: 3
iyen egyszerű :)
nekem azt mondta a tanárom ez a könyített változat és én kitűnő matekos vagyok. használd ezt a módszert és írj ha sikerült.
a feladat ez:
x´ = x^2 + 1
mivel hianyzik a "t" tag hogy tudjuk szeparalni,ezert oran ugy csinaljuk hogy oda kepzeltunk egy egyest
es a szeparalas utan igy nezett ki
x´/(x^2+1)= 1
elso lepesben megnezuk hogy mikor egyenlo az x-es tag 0 val,(meg szeparalas elott)
keressuk a konstans megoldast
x^2+1 > 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!