Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítene valaki a fizika...

Segítene valaki a fizika leckémben?

Figyelt kérdés
a feladat így szól : A 2kg tömegű és 18 °C hőmérsékletű vízben 100g tömegű és 100 °C hőmérsékletű vízgőz csapódott le. Mekkora lesz a víz végső hőmérséklete? A víz fajlagos kondenzációs hője 100 °C hőmérsékleten

#víz #fizika #lecsapódás #kondenzációs hő
2013. ápr. 8. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyszerű. A vízgőz először lecsapódik, és leadja a forráshőjét a víznek, amitől az felmelegszik valamennyire. Így lesz 2kg valahány fokos vized, és 100g (=0,1kg) 100 fokos vized. Ez a kettő keveredik, és beáll egy közös hőmérsékletre.

(Függvénytáblából kinézed a megfelelő képleteket, én arra lusta vagyok. Meg fogsz lepődni, mennyire felmelegíti a lecsapódó vízgőz a vizet, és milyen kevéssel jobban a forró víz. Volt valamikor az Onedin család a tévében. Abban egyszer Baines kapitány (az egyetlen értelmes figura nekem, akkor kisgyereknek) mondta, hogy ha a kazánból valamiért kiömlik a gőz, és "eltalál" valakit, az garantáltan meghal. ("Nincs az a vas szervezet, ami kibírja."))

2013. ápr. 8. 21:00
 2/3 A kérdező kommentje:
ezt fel tudnám írni egy kalovimetriai egyenletben?
2013. ápr. 8. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen. Valahogy így nézne ki a kaloRimetrikus egyenlet:

[link]

2013. ápr. 8. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!