Van 4 ilyesféle kérdésem az Egri csillagokkal kapcsolatban: "Amikor Török Bálintot akarták megmenteni akkor milyen környezetett és milyen embereket ismerhetünk meg? "
Szóval az van , hogy nem tudtam még elolvasni mert az utobbi időkben nagyon sokat háziztam, és tanultam.Ezért nem tudtam olyan sokat olvasni belöle.
És ezért lenne egy pár kérdésem a művel kapcsolatban.
1.Amikor Török Bálintot akarták megmenteni akkor milyen környezetett és milyen embereket ismerhetünk meg?
2.Mi okozza a magyarok széthuzzását?
3.Miről vitázik Cecey és Bálint pap? (Erre tudom a választ, de nem vagyok biztos benne , hogy jó)
4.Miből láthatjuk , hogy Eger védelmének országos jelentősége van?
3. Az előbbi 2. kérdésre adott válaszomból is kitűnik a két idős ember közötti vita oka.
Mind politikai, mind vallási szempontból ellentétben álltak egymással.
Az egyik, Ferdinánd, a másik Szapolyai híve volt.
Bár később, amikor Budára költöztek, az özvegy királyné udvarába, aki meg is kedvelte Évát, megfordult a helyzet. Az idős Cecey is megváltoztatta eredeti álláspontját.
Vallási kérdésben is állandóan vitatkoztak egymással, Cecey és Bálint pap, egyikük pápista, a másik újhitű volt.
Igen, az is a vita tárgyát képezi, hogy Budára
költözzenek-e Ceceyék, és elfogadják-e a házat, amelyet felajánlanak nekik ?
De ez is amiatt van, mert Cecey nem a királynéval, és az ő híveivel "szimpatizál".
Most láttam, amit írtál, azért válaszolok most. Szia !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!