Általános iskolás 7. osztályos tanulókat viszek 2 hét múlva versmondó versenyre. Vicces, tréfás verset kell mondani. Tudnátok ajánlani ilyen típusú verseket?
Köszönöm!
Még az lenne a kérdésem, hogy Petőfi: A magyar nemzet című verse jó lenne? Március 15-i műsoron szeretett diákom gyönyörűen elmondta. Úgy gondoltam, vinném őt versenyre ezzel a verssel.
Tudod, én természetesen csak azt mondhatom el, amit én gondolok.
De ha azzal a vicces verssel sikerült megnyerni a versenyt, akkor én a helyedben nem változtatnám meg a verset.
Lehet, hogy szerinted gyönyörűen mondta el, ez biztos így is van.
De ha jön valaki, aki mondjuk egy humoros verset nagy átéléssel, mosolyogva, vidáman mond el, akkor nem biztos, hogy egy ilyen komor hangulatú, lehangoló vers nyerné meg a zsűri tetszését.
Szerintem sokat számít egy vers, vagy egy mese elmondásánál a hangsúly mellett az arcjáték is.
Egy vidám hangulatú verset sokkal nagyobb átéléssel, arcjátékkal lehet előadni. De hát ezeket te is tudod, hiszen tanár vagy.
Elnézést, hogy én itt ismeretlenül "osztom az észt, mai szóhasználattal", de amikor lányom a városi mesemondó versenyen
Lázár Ervin: Virágszemű c. meséjét adta elő, én is ott lehettem, és figyeltem a többi versenyzőt.
Amikor ő következett, mosolyogva, vidáman, csillogó szemekkel adta elő a mesét.
Meg is nyerte.
Természetesen ez a te döntésed kell, hogy legyen.
Köszi a kommenteket. Két különböző gyerekről van szó, aki A magyar nemzet c. verset szavalta és az Ide kislány-t mondta, két különböző gyerkőc. :)
Valószínű, hogy egy vidám hangulatú verset viszünk szavalóra, még néztem József Attila: Az a szép régi asszony című versét. Ehhez mit szóltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!