8. osztályos versmondó versenyre mondanátok egy jó verset? (lent)
Figyelt kérdés
Az lenne a kérésem, hogy 8. osztályos versmondó versenyre mondjatok olyan verset, ami nem túl hosszú, de nem is annyira rövid, mint Ady: Őrizem a szemed c. verse. Könnyen szavalható legyen, de nagyon ütős, érzelmes, amibe az érzéseimet kifejezhetem. Lehet szerelmes, vagy bármi más témájú is. Előre is köszönöm a segítséget! :)2012. márc. 5. 19:55
1/3 anonim válasza:
Ha az emberek tudják, mi áll a sorok mögött, ergo a tartalmi jelentésen elgondolkodnak, nagyon hatásos tud lenni.
2/3 anonim válasza:
Valahol egy bús sóhaj szállt el
S most lelkemen pihen,
Valahol kacagás csendült most
S mosolyog a szivem.
Valahol szép lehet az élet,
Mert lány után futok
S valahol nagy lehet az átok,
Mert sírni sem tudok.
Valahol egy szívnek kell lenni,
Bomlott, beteg szegény,
Megölte a vágy és a mámor
Éppúgy, mint az enyém.
Hallják egymás vad kattogását,
Míg a nagy éj leszáll
S a nagy éjen egy pillanatban
Mind a kettő megáll.
Ez a kedvenc versem ADYtól.Sztem gyönyörű,érzelmes,és magával ragadó.:)
3/3 anonim válasza:
Bár a 8.-osok általában nincsenek oda József Attiláért, de ezt a verset többször javasoltam már versmondóra, és eddig nem fogtunk mellé vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!