Trapéz terület kiszámításnál, a trapéz mind2 magassága ugyanakkora?
Figyelt kérdés
Érdekelne az is,hogy háromszögeknél a kül.oldalakhoz kül.magasság tartozik,akkor most 3 választ kapunk a területére,nem?2013. febr. 6. 16:15
1/11 anonim válasza:
-Szerintem trapéznak csak egy magassága van.
-Három választ kapsz, de érdekes módon mind ugyanaz lesz. :)
2/11 anonim válasza:
én még ott tartok, hogy a trapéz szemben lévő két oldala párhuzamos, a másik két oldal pedig összetart ... ennek tudatában nem értem a kérdésed
3/11 anonim válasza:
Trapéz esetében magasságnak a KÉT ALAP TÁVOLSÁGÁT nevezzük.
A csúcsokból merőlegest lehet bocsátani a szemközti szárra, ez nem 2 plussz távolság, hanem 4.
De ezek egyike se magasság.
Ha kettévágod a trapézt az átlójával, akkor kapsz két háromszöget.
Azoknak a területét már számolhatod, ahogy akarod.
4/11 A kérdező kommentje:
Trapéz b oldalhoz és d oldalhoz is huzhatunk magasságot,ez 2 db,szerintem ez a 2 ugyanakkora.
2013. febr. 6. 16:34
5/11 anonim válasza:
a trapéz magassága a párhuzamos oldalak közti távolság, mindegy hol méred (tehát még mindig nem értem a kérdésed)
6/11 A kérdező kommentje:
pl.itt
mod.chemieonline.de/buba/bm-trapez.gif
2013. febr. 6. 16:37
7/11 anonim válasza:
Húzhatsz két magasságot, de húzhatsz 86525 db magasságot is, sőt végtelen számú magasságot is, de mind ugyanannyi lesz, mivel két párhuzamos egyenesről van szó, vagyis a távolságuk tuti ugyanannyi, akárhol méred. :)
8/11 A kérdező kommentje:
Értem,hülye kérdés volt. :D
Ez van ha az ember nem gondolkodik...
2013. febr. 6. 16:39
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!!
2013. febr. 6. 16:39
10/11 anonim válasza:
Ha a "két magasság" nem lenne azonos, akkor nem lennének párhuzamosak az alapok, vagyis nem lenne trapéz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!