Sined23 kérdése:
Segítene valaki?
Figyelt kérdés
András egy háromjegyű természetes számra gondol, aminek minden számjegye páratlan. Ha ehhez a számhoz hozzáad 421-et, olyan háromjegyű számot kap, amelynek az összes számjegye páros. Találja meg az összes számot, amire András gondolhatott!2013. febr. 5. 17:01
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de szerintem még vannak jó megoldások, szerintem ez kevés.
2013. febr. 5. 21:28
3/3 anonim válasza:
A gondolt számban a százas helyiértékü helyen páratlan szám van. Ha ehhez hozzáadjuk a 4-et, akkor az összegben a százasok helyén csak akkor lehet páros szám, ha a tizesek összegéből 1 maradékot átvittünk. A tizesek összegéből csak akkor tudunk átvinni 1 maradékot, ha az eredeti számban a tízesek helyén 9-es vagy 7-es számjegy áll, de akkor ahhoz, hogy az összegben ezen a helyen páros szám legyen , az egyesek összegéből át kell hozni 1-et. Ez csak akkor lehetséges, ha az eredeti számban az egyesek helyén kilences áll. Tehát az eredetileg gondolt számok. 179 199 379 399. Én írtam az előző választ is, csak később gondoltam végig pontosabban a feladatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!