Mi a képlete a felületnek? (fizika)
Figyelt kérdés
0,5T mágneses indukációjú mágneses mezőbe 150 menetes 4cm átmérőjű tekercset helyeztünk. Mekkora a forgatónyomaték ha 200mA erősségű az áram?
Igen, tudom a képlet B= m/ain A kérdésem csak annyi, hogy A= d pi (3,14)
?
2013. jan. 13. 23:46
2/5 anonim válasza:
Ha nem megy elsőre, nézd meg a mértékegységeket. A felületnek ugye négyzetméter és társai. Namármost amit Te írtál, annak akárhogy is nézzük, maximum méter a mértékegysége.
Máskor pötyögd be keresőbe, hogy 'kör terület', és egyből kiadja, hogy (d^2*pi)/4
Aztán a képletbe megfelelő mértékegységeket helyettesíts ám be!
3/5 A kérdező kommentje:
12,5 az A értéke ezért gondoltam, hogy d x pi
2013. jan. 14. 00:21
4/5 anonim válasza:
Első, a felszín kiszámításához nem kell 150-nel megszorozni, az a menetekszáma, ami képletben 'N'-ként szerepel. Csak hogy ne legyen összezavarva a kérdező. :-)
5/5 A kérdező kommentje:
Na akkor a fenti jó!!!!:D
azzal is 12,5 jön ki. valószínűleg akkor a véletlen műve nálam a 12:) bonyolultabb számokkal kellett volna példa és akkor nem tévedtem volna ennyire el:D
2013. jan. 14. 00:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!