Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a képlete a felületnek?...

Mi a képlete a felületnek? (fizika)

Figyelt kérdés

0,5T mágneses indukációjú mágneses mezőbe 150 menetes 4cm átmérőjű tekercset helyeztünk. Mekkora a forgatónyomaték ha 200mA erősségű az áram?

Igen, tudom a képlet B= m/ain A kérdésem csak annyi, hogy A= d pi (3,14)

?

2013. jan. 13. 23:46
 1/5 anonim ***** válasza:
pi*d^2/4, és ez 150-szer.
2013. jan. 14. 00:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nem megy elsőre, nézd meg a mértékegységeket. A felületnek ugye négyzetméter és társai. Namármost amit Te írtál, annak akárhogy is nézzük, maximum méter a mértékegysége.

Máskor pötyögd be keresőbe, hogy 'kör terület', és egyből kiadja, hogy (d^2*pi)/4

Aztán a képletbe megfelelő mértékegységeket helyettesíts ám be!

2013. jan. 14. 00:21
 3/5 A kérdező kommentje:
12,5 az A értéke ezért gondoltam, hogy d x pi
2013. jan. 14. 00:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Első, a felszín kiszámításához nem kell 150-nel megszorozni, az a menetekszáma, ami képletben 'N'-ként szerepel. Csak hogy ne legyen összezavarva a kérdező. :-)
2013. jan. 14. 00:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Na akkor a fenti jó!!!!:D

azzal is 12,5 jön ki. valószínűleg akkor a véletlen műve nálam a 12:) bonyolultabb számokkal kellett volna példa és akkor nem tévedtem volna ennyire el:D

2013. jan. 14. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!