Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nagyon gyors segítséget...

Nagyon gyors segítséget kérnék! (Történelem) Jó javítási lehetőségek?

Figyelt kérdés
8.osztályos vagyok. Idén felvételizem. De sajnos történelemből úgy alakult h félévkor megbukok.. és így sehova se hívnak be szóbelizni.A tanár kértem hogy javíthassak de ő azt mondta hogy nem lehet,nem felelhetek,nem írhatok röpdogát,nem csinálhatok kiselőadást. Akárhogy győzködöm nem enged javítani. Azt találtam ki h kéne csinálnom valami "nagy dolgot"(esetleg többet) és ha azt bemutatom neki hátha kapok ötöst/esetleg többet. Van valami ötletetek hogy mivel javíthatok? (bármi ami eszetekbe jut) DE olyan kéne amit most csütörtökig megtudnék csinálni. Előre is nagyon köszönöm :)

2013. jan. 7. 18:22
 1/5 yuda ***** válasza:

Két egészen nagy dolog jutott eszembe. :)

Nyilván nem erre gondoltál, de ezt látom járható útnak.

Először is valamelyik szülőddel beszéld meg és ő menjen be személyesen beszélni a tanárral. Úgy gondolom, valamit jól elrontottál, ha egész féléved így tönkrement. Lusta voltal, link és stb. Ezért nem akar engedni...hátha szülőd ráhatására megy.

Ha mégsem engedi, beszéljetek szintén szülőddel az igazgatóval. Igazgatónak ráhatása van az összes tanárra és ha ő azt mondja, akkor a tanár engedni fog.

2013. jan. 7. 18:27
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :) igen lusta voltam (bár a többi tantárgyból egészen jók a jegyeim) de anyukám azt mondta hogy mivel ilyen voltam..leveszi rólam a kezét..oldjam meg egyedül a problémámat.
2013. jan. 7. 18:29
 3/5 yuda ***** válasza:

Akkor beszélj apukáddal.

Anyukáddal is kellene. Magyarázd meg neki, hogy igaza van, de változtatni akarsz. Valahogy értesd meg vele, hogy valóban igaza van, de a másik nagy igazság---és ez a nagyobb, --hogy most dől el az életednek egy komoly sorsa. Ha nem segít, akkor nagy pácba kerülsz. Úgy gondolom, anyukád is belátja, ha értelmes és logikus valami. A jövőd a tét és nem csupán erről a félévről van szó, hanem a következő 4-5 évedről.

Félre kell tegye anyud a sértődését és igazságérzetét, ..be kell lássa, hogy emelkedett a tét és komolyra fordult. Ezt érzed te is.

Most melléd kell állnia, nincs mese, aztán még megbüntethet, de most fontosabb a vizsga.

Ha őszinte vagy, azt megérzi a szülő. Ha viszont újból taktikázol, akkor felejssd el.

Ha tanár nem enged, akkor a szülő ráhatására inkább megteszi, mint neked.

Próbálkozz a szüleiddel, azt mondom. Ezt látom megoldásnak.

Kelj fel most és ne ide írogass, hanem kedvesen, őszintén és beismerve a hibád beszélj az anyuval.

Ha nincs szókincsed, vagy kevés hívd az anyut és olvassa el amit írtam.

2013. jan. 7. 18:51
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :) hát megpróbálom..
2013. jan. 7. 18:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Még egy ötletem van. Beszélned kellene az osztályfőnököddel is, és felvázolni a helyzetet, amibe kerültél.

Kérd meg, beszéljen ő is a történelem tanárral, mint kollégával, és kérje meg ő is, tegye lehetővé számodra a javítást, külön felelést, esetleg az egész féléves anyagból.

Ha már történelemnél tartunk, erre mondják azt, hogy többfrontos támadás, minden oldalról meg kell próbálni a ráhatást a tanárra.

Szerintem sem zárkózhat el ilyen mértékben a javítási szándékodtól, hogy még a lehetőséget sem adja meg.

Sok sikert !

2013. jan. 8. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!