Kosztolányi Dezső: Petőfi Sándorka - II. részlet. Ki az az ember, aki Meternich kancellárral beszélget?
Az a házink irodalomból, hogy írjunk erről a Kosztolányi-műről vázlatot: mind a tizenkét részlethez helyszín, idő, szereplők. A helyszínt nem igazán nehéz kitalálni, kiderül a szövegből, az egész ugyanakkor játszódik, de második résznél van egy kis gubanc...
Beszélget valaki Metternich kancellárral. Nem tudom még ki az, a tanár direkt nem mondta meg, azt mondta, ha nem tudjuk kitalálni, tessék utánanézni. Annyi segítséget adott, hogy az a személy a 19.század elején kicsit "rendbe tette a magyarokat"...
Hát, én jó vagyok töriből is, de ez valahogy nem megy. Nem tudom, lehetséges, hogy annyira nyilvánvaló, és azért nem találom ki,egyébként nem I.Ferenc az.
Nektek nincs valami ötletetek?
Link a részlethez:
A segítségeket előre is nagyon köszönöm :)
Elnézést a címbeli elírásért.
*Metternich
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!