Nyilas Misi levelét kell megírnunk édesanyjához. A téma, hogy pénzkereső ember lett. Tudnátok ebben segíteni?
a történet szerint, miután 1892. okt. 18-án leesett az első hó, akkor kezd el felolvasni pósalaky úrnak. valószínű, hogy november eleje-közepe környékére kellene a dátumozást tenni.
csináld úgy, mintha te írnál anyukádnak arról, hogy dolgozol, aztán írd át úgy, hogy magázod anyukádat (akkoriban magázták a gyerekek a szülőket is), és kissé régies fogalmazásba tedd, így könnyebb lesz megírnod. a regény sokat segít a régies fogalmazást tekintve.
Igen, jó lesz úgy, ahogy az lőttem szóló is írta.
Egy kis lökés azért:
Kedves Édesanyám !
Nagyon sokat gondolok kedves szüleimre, testvéreimre, nagyon hiányoznak mindnyájan !
Én itt Debrecenben nagyon egyedül érzem magam, nehezen találok barátokat, mind annyira mások, mint én vagyok.
A tanulás jól megy, latinból csupa jó jegyet kaptam idáig.
Most egy örömhírt szeretnék megosztani Magukkal, kedves anyám, és apámuram !
A kollégiumi szobafőnököm egy munkát ajánlott, amivel pénzt tudok keresni.
Pósalaky úrnál, aki egy vak idős úr kell felolvasnom minden délután, egy órát. ........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!