Matek - mi lessz az intervallum?
Ennel a ket egyenletnel:
K > O
K > 2- (5/9)k
ebbol a kettobol ez jott ki:
k e (0; (92/25))
De ennél nem tudtam meghatározni a végső intervallumot:
Elég nehezen lehet kitalálni, hogy mi is a feladat. Lehet, hogy teljesen félreértem, mert nekem mondjuk erre a
k > 2−(5/9)k
egyenlőtlenségre se az jön ki, amit írtál, hanem az, hogy k>9/7
Vagyis a (9/7; +∞) intervallum.
A képen pedig most mire kell intervallum?
Erre?
(k²+k−2)/(1+k) > 0
És hogy jön oda ez?
(2k−10)/k > 0
Aminek megint csak nem a (0; 5) az intervalluma, hanem az (5; +∞), ha k>0. És más k-kra nem kell?
ugy jott ki,hogy beirtam a wolframalpha ....
K e (-2 < x < -1) ... része ami alá van huzva,most ezt kéne eggyesíteni...hogy egy intervallumot kapjak.
ezeket csak en irtam be K eleme .... amik ala vannak huzva.A feladat szoval az,hogy a vegen az alahuzott reszt megkapjam rendessen az intervalumokkat.
Hát nem tudom, az a K ∈ (-2 < x < -1) stb. az a legérthetetlenebb, ugyanis nincs is x sehol sem...
Nem tudom, mit írtál be a wolframba, valószínű rosszat.
Ha lehagyom az elejéről, hogy "K ∈", és x helyett K-t értek bele, akkor se jó, mert −1 nem lehet az érték sehogy sem (akkor 0-val osztanánk)
Viszont még most sem írtad le, hogy mi volt az eredeti feladat.
Ha ezt lenne:
(K²+K−2)/(1+K) > 0
akkor a megoldás ez:
K ∈ (−2; −1) ∪ (1; ∞)
máshogy írva:
−2 < K < −1, vagy K > 1
Persze ez csak végeredmény. Érdekel, hogy hogyan jön ki? De még inkább jó lenne, ha leírnád, mi a pontos feladat. Fotózd ki azt a könyvedből a megoldás-kísérleted nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!