Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » KÉMMIAAA! HELP ha nem segitesz...

KÉMMIAAA! HELP ha nem segitesz megbukok!?

Figyelt kérdés

Aztmondták ilyesmik lesznek a dogaba, mert adott a tanar egy mintafeladatsortt. Remelem ugyanezek, mert ha nem kampec.vki tud segiteni? odairtam amit tudtam, de nemvmi sok.

1. Jód fizikai tulajdonságai:

- szín, szag, halmazállapot: szürke, szagtalan, szilárd (bár itt a könyvben a kepeken lila gáznak néz ki, nem tudom most meik)

- olvadás és forráspont: alacsony

- olvadás és forráspont értékek magyarázata: hat itt a konyv azt irja, hogy mivel csak gyengék a másodlagoskötések vagy mik azért, de ezt kifejtene valaki?

- vízoldhatóság: azt irja a klornal rosszabb, akkor most rossz v. jo?

- vízzel való reakciójának egyenlete: errol semmi nincs

- sűrűség: gőzom sincs

- sűrűség kiszámítása standard körülmények között: hat.... na ez betett! itt most azt sem tudom mi a feladat

2. Kísérletelemzés (10 pont)

a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? hidrogen klorid keletkezik (?)

b) Írja fel a reakció egyenletet! H2 + Cl2 ----> 2HCl (ez tuti jó, így vana konyvbe)

c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken/nő. (errol egy mukk sincs)

d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)

- nátrium és fluor: csak natrium es klor van a konyvbe!! miert kerdez olyat, amit nem tanulunk! kerlek HELPPP!

- kálium és jód: errol meg csak szóesik, hogy van kálium-jodidos oldat.

e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont) Na végre ezt tudtam!!!! KEK szint latunk, de az okarol nincs irva:(

f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont) ??????MIVAN??????

3. Számítás (12 pont)

a) 40 g 28 m/m%-os sósavat és 20 g vizet öntünk össze. Mennyi a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele? (4 pont)

b) Írja fel a hidrogén és a klór reakció egyenletét! Számítsa ki standard körülmények (24,5 dm3/mol) között 49 dm3 klór hány g hidrogénnel reagál és hány dm3 hidrogén-klorid fog keletkezni? (8 pont)

HU szamitasokbol uggyis 0 pontot erek majd el. azokbol meg kulon eggyest is ad mindig a boszorkany, mert szerinte marhasagokat irok, ugyhogy ......:(

A ponthatar:

30-25

24-21

20-16

15-12

11-0

tehat jo lenne olyan 16 pont, de en mar a 12 nek is naon ürülok.

2012. nov. 15. 04:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Jujj, jó pótvizsgát.
2012. nov. 15. 05:09
 2/10 A kérdező kommentje:
kosz bmeg
2012. nov. 15. 05:28
 3/10 anonim ***** válasza:
"ha nem segitesz megbukok!" Ha segítenék, csak még inkább megbuknál, nekem elhiheted.
2012. nov. 15. 05:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Na a
2012. nov. 15. 05:56
 5/10 A kérdező kommentje:
akkor neked is koszonom. meg 10ig johet valasz, aki akar egyet tud annak is orulok.
2012. nov. 15. 05:56
 6/10 A kérdező kommentje:
a kemia a vilag legnehezebb dolga. hogy értheti meg ezt ember???????
2012. nov. 15. 06:22
 7/10 anonim ***** válasza:
hidd el orvosin nehezebb
2012. nov. 15. 07:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát, tán figyelni kéne az órán - ezek közül egyik sem éppen bonyolult.

De, lásd milyen rendes vagyok: [link]

A számításnak semmi köze a kémiához, pusztán matek. Ne a sósavat meg a vizet nézd, számold ki a keletkező anyag arányát.

A 2. kérdést szintén nézd meg wikin. De ha ma tízig kellenek a válaszok, akkor úgyis mindegy. Legközelebb ne az utolsó tíz percben kezdj el keresni válaszokat.

2012. nov. 15. 07:34
 9/10 A kérdező kommentje:

na most suliba vagyok, osztalyfonoki van. reggel elmondtak a tobbiek mik a megoldasok, vagyis ok is tippelnek, mert kemiabol az osztály 90%-a a harmast sem eri el. szval valaki aki ért ehez, kijavítaná:

1. Jód fizikai tulajdonságai:

- szín, szag, halmazállapot: szürke, szagtalan, szilárd

- olvadás és forráspont: alacsony

- olvadás és forráspont értékek magyarázata: szilárd halmazaiban gyenge diszperziós kötések alakulnak ki.

- vízoldhatóság: jó

- vízzel való reakciójának egyenlete: I2 + H2O <=> HOI + HI

- sűrűség: levegőnél nagyobb

- sűrűség kiszámítása standard körülmények között: ezt még mindig nem tudja senki...

a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? heves, akár robbanásszerű reakció.

b) Írja fel a reakció egyenletet! H2 + Cl2 ----> 2HCl

c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken.

d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)

- nátrium és fluor: Na + F = NaF

- kálium és jód: K + I = KI

e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont) Kék elszíneződés, de senki se tudja miért. Keményítőről még nem is tanultunk.

f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont) SiO2 + HF = ezt sem tudjuk.

A számításokat szintén nem tudja senki?:(:( elég nehezek, az osztály nem birkozik meg velu

2012. nov. 15. 08:06
 10/10 anonim ***** válasza:

ezek mind k*rva könnyű kérdések. a 90%-a egy az egyben ott figyel a könyvbe, a hiányzó 10%-ot meg egy teljesen átlagos szellemi képességű ember is ki tudja találni.

de hogy ne csak oltsak, egy számolást azért megoldok neked.

28 tömegszázalék azt jelenti, hogy 100grammba 28 gramm lenne az oldott anyag (hú micsoda felismerés mi...)

100g --> 28g

40g --> x

x=40*28/100=11.2 (általános iskola ötödik osztályos matek)

ebből most azt tudod, hogy a 40 grammos oldatodban 11.2 gramm sósav van. ha még vizet öntesz hozzá, akkor a sósavtartalon nyilván ugyanannyi marad (neeeeee, ez már követhetetlenül nehééééééz).

tehát akkor már összesen 60 grammba lesz 11.2 gramm sósav.

már csak azt az übernehéz matematikai problémát kéne megoldani, hogy vajon a 11.2 hány százaléka a 60nak.

de ez már tényleg annyira nehéz, hogy én se tudom...

2012. nov. 15. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!