Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hóruszt megölte Széth? Ha...

Hóruszt megölte Széth? Ha igen, akkor hogy?

Figyelt kérdés
Hórusz Ozirisz és Ízisz fia. Széth először az apja ellensége volt, őt meg is ölte, igaz feltámasztották. Egy könyvben azt olvastam hogy Ízisz arra használta fel a varázserejét, hogy feltámassza Oziriszt és Hóruszt. Ebből következtettem, hogy meghalt. Tudom hogy nem feltétlenül Széthnek kellett megölnie, de akkor is érdekelne hogy hogyan történt.

2012. nov. 12. 19:14
 1/3 bongolo ***** válasza:
100%

Nem Széth volt, hanem egy skorpió, még gyerekkorában:

[link]

Széth a bal szemét szaggatta csak szét:

[link]

Azokból a szem-darabokból lettek az 1/2, 1/4, 1/8, stb. törtszámok, amikkel az egyiptomiak számoltak:

[link]

(ez a link a 14. oldalra visz, Hórusz szeméről a 15. oldal alja - 16. oldalon van leginkább szó, de a többi is érdekes.)

2012. nov. 13. 10:05
 2/3 bongolo ***** válasza:
100%

Bocs, az utolsó link rossz, ez az igazi:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. nov. 13. 10:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. nov. 13. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!