Ha ötös tanuló vagy és nem érted, az csodálatosan igazolja a PISA-felmérések eredményeit a magyar iskolások szövegértési kompetenciájáról. Akárcsak a bibliográfiai, valamint a digitális analfabétizmusról szóló felméréseket az információkeresés tekintetében.
2012. nov. 3. 23:19
3/13 anonim válasza:
Lehet hatodik osztályban ötös tanuló.
2012. nov. 3. 23:35
4/13 anonim válasza:
Hát ez valahogy arról szól, hogy elvakult dühvel nem szabad ítélkezni, sőt az istenek törvényeit sem szabad megszegni még a királynak sem, mert isten megbünteti őt is. (Antigóné a testvére holttestét szeretné eltemetni , de a király nem engedi)
Ki is hal az egész családja. Antigonén kívül nem tudnám idézni a neveket, mert elég nehéz megjegyezni őket . de a könyvből kimásolhatod.
2012. nov. 3. 23:46
5/13 anonim válasza:
Emlékszem, hogy az Anyegin rajtam is kifogott. Borzasztó egy írás a nyelvezetével együtt, hiába olvastam el, az ég világon semmi nem maradt meg.
Igaz már jó pár év eltelt az érettségim óta, de szerintem elég jó volt mindig is a szövegértésem. Mindenkinek becsúszhat egy-egy ilyesmi...
Az Antigonéban a kardalokat kell vagy átugrani vagy nagyon odafigyelni a többi rész sokkal emészthetőbb.
2012. nov. 4. 00:39
6/13 anonim válasza:
"Lehet hatodik osztályban ötös tanuló."
Az Antigoné 9.-es tananyag.
2012. nov. 4. 09:30
7/13 anonim válasza:
De olykor átcsúszik 10.-be.
2012. nov. 4. 11:06
8/13 anonim válasza:
Egyszerűen a tanterv hülyesége az Antigonéval kezdeni a középiskolát. Kilencedikben vannak a legnehezebb olvasmányok, pedig szerintem először inkább meg kellene szerettetni a diákokkal az olvasást, de ezzel nem lehet. Nyugi, én sem értettem az Antigonét. Azt javaslom, hogy ne görcsölj rajta, hanem olvasd el rövidítve, amit fentebb linkelt valaki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!