Szophoklész-Antigoné?
Mielőtt elkezdenétek én tényleg elolvastam a művet, tudom, h a végén meghalnak, de pár kérdést ki kell dolgoznom és nem tudom..Segítsetek légyszi.:)
1.Melyik városban játszódik a dráma? (Ez Théba, ezt tudom.)
2.Ki a város királya? (Kreón, ugye?)
3.Hogyan került a trónra? (Ezt is tudom, h családi kapcsolatai által.)
4.Milyen parancsoknak szegült ellen Antigoné azért, h egy másiknak megfeleljen. Ismertesd mindkettő parancsot.!
5.Kreón megdöbbenve tapasztalja, h semmibe vették a parancsát, de Antigonét nem gyanúsitja. Miért? 2 érvet említs, kiket gyanúsit először?
6.Hogyan viselkedik Iszméné és Antigoné Kreón előtt?
7.Hogyan viszonyul apja parancsai ellen Haimon?
8.Milyen érvekkel próbálja Kreón a fiát meggyőzni?
9.Haimon.: "Mást is megöl halála, hogyha meghal ő." - a dráma ismeretében fejsd ki a mondat jelentését.! - Miért értette félre Kreón ezt a mondatot?? (Ugye ez az, h azt értette Kreón, h őt fogja megölni Haimon..)
10.Milyen halálra szánják Antigonét és miért?(Itt egy sziklabarlangba zárják be és kevés ételt adnak neki, azért, h ne mondhassák azt, h éheztetik. Azt hiszem..)
11.Mi lesz a sorsa a mű végén Kreónnak és Eurüdikének? (Ugye Kreón meghal..)
12.Mi a szerepe Teiresziásznak?? ( Ő pedig megjósolja, h ha nem temetik el Polüneikészt, akkor fertőzés lesz mindenhol.)
Légyszi segítsetek a többit megválaszolni.!
Előre is köszi.:D
Magyar Elektronikus Könyvtár:
Szophoklész: Antigoné
Letöltöd, mondjuk Word dokumentum formájában, a keresőbe meg beírod a kulcsszavakat.
Első: én elolvastam...
Második: már próbáltam...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!