Szophoklész-Antigoné?

Figyelt kérdés

Mielőtt elkezdenétek én tényleg elolvastam a művet, tudom, h a végén meghalnak, de pár kérdést ki kell dolgoznom és nem tudom..Segítsetek légyszi.:)

1.Melyik városban játszódik a dráma? (Ez Théba, ezt tudom.)

2.Ki a város királya? (Kreón, ugye?)

3.Hogyan került a trónra? (Ezt is tudom, h családi kapcsolatai által.)

4.Milyen parancsoknak szegült ellen Antigoné azért, h egy másiknak megfeleljen. Ismertesd mindkettő parancsot.!

5.Kreón megdöbbenve tapasztalja, h semmibe vették a parancsát, de Antigonét nem gyanúsitja. Miért? 2 érvet említs, kiket gyanúsit először?

6.Hogyan viselkedik Iszméné és Antigoné Kreón előtt?

7.Hogyan viszonyul apja parancsai ellen Haimon?

8.Milyen érvekkel próbálja Kreón a fiát meggyőzni?

9.Haimon.: "Mást is megöl halála, hogyha meghal ő." - a dráma ismeretében fejsd ki a mondat jelentését.! - Miért értette félre Kreón ezt a mondatot?? (Ugye ez az, h azt értette Kreón, h őt fogja megölni Haimon..)

10.Milyen halálra szánják Antigonét és miért?(Itt egy sziklabarlangba zárják be és kevés ételt adnak neki, azért, h ne mondhassák azt, h éheztetik. Azt hiszem..)

11.Mi lesz a sorsa a mű végén Kreónnak és Eurüdikének? (Ugye Kreón meghal..)

12.Mi a szerepe Teiresziásznak?? ( Ő pedig megjósolja, h ha nem temetik el Polüneikészt, akkor fertőzés lesz mindenhol.)

Légyszi segítsetek a többit megválaszolni.!

Előre is köszi.:D

2012. febr. 11. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Magyar Elektronikus Könyvtár:

Szophoklész: Antigoné

[link]

Letöltöd, mondjuk Word dokumentum formájában, a keresőbe meg beírod a kulcsszavakat.

2012. febr. 11. 16:28
 2/4 anonim válasza:
Nehéz olvasmány az tuti. Én 2 -szer olvastam el 2 nap alatt anno mert tetszett. Érdemes úgy csinálni,hogy fejezetenként írsz egy jegyzetet és utána még azt is átolvasod. Sajnos többet nem tudok segíteni,mert kb .10 éve ,hogy olvastam
2012. febr. 11. 16:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Első: én elolvastam...

Második: már próbáltam...:/

2012. febr. 11. 16:48
 4/4 anonim ***** válasza:
4. Kreón parancsának, hogy nem szabad eltemetni a testvérét (azt hiszem, a testvére, de rég olvastam), és az isteni parancsot teljesítette, hogy mégis "eltemette"
2012. márc. 2. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!