Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Arany Jánosból írunk dogát...

Arany Jánosból írunk dogát 11-ben mire számítsak?

Figyelt kérdés
a tanár nem mond el semmit tehát kénytelen vagyok itt kérdezgetni xD
2012. nov. 2. 11:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Régen voltam középiskolás, így nem tudom, ma milyen versei, balladái, egyéb művei vannak a tananyagban.

De próbálok segíteni.

Rövid életrajz, ennek mentén költői körszakai, egyéb közéleti tevékenységek, Ismertté válása, Kisfaludy Társaság pályázata, Toldi, barátsága Petőfivel, szab.harc.-ban való részvétel, leverés utáni visszavonulás/Letészem a lantot/.

Petőfi elvesztése miatti fájdalom.

Híres, ismert balladák, Hídavatás, Walesi bárdok, milyen politikai alkalomhoz, társadalmi problémához köthetők.

A másik két Toldi, hogy a trilógia teljes legyen.

Őszikék, versciklus, Margit szigeti séták

Időskor, visszavonulás

Néhány kedvenc versidézeteddel tűzdeld meg a fogalmazást !

"Nem elég csak jól szeretni,

Tudni is kell, tudni bölcsen a hazát !"

"Legnagyobb cél itt e földi létben,

Ember lenni mindig, minden körülményben."

Méltatás: kivételes szókincséről, verseinek egyszerűségéről, tisztaságáról, ma is érvényes erkölcsi tanításairól,

2012. nov. 2. 17:44
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2012. nov. 4. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!