Szeretnék jövőre anglisztika szakra jelentkezni, az angolom egyenlőre gyenge középfokú és tudom, még rengeteget kell tanulnom, de mégis mire számítsak majd egyetemen?
Annyira precíz azért nem kell, de egy gyenge középfokkal első évben kiszórnak. Középfokon elmondod, merre van a buszmegálló, de egyetemen már első évben verseket kell szóban elemezned.
Ha tudod, miért akarsz odamenni, akkor csak tenned kell érte, és el kell kezdened tanulni.
És nagyon fontos: egyelőre! Az egyenlőre mást jelent.
Miért csak költségtérítésesre? (Én kérdeztem, hogy hová)
Egyébként ne add fel, próbálj meg angolul gondolkodni, az a lényeg, hogy minél többet foglalkozz vele! Majd írj, hogy mi volt! Sok sikert! :)
szerintem is legalabb eros kozepfok ajanlott, amikor anglisztikara mesz, viszont egyetemi eveid alatt is arra kell torekedned, hogy minel jobb legyel, hiszen ott nem fognak teged megtanitani angolul, hanem elvarjak, hogy tudj! En is anglisztikat vegeztem.
egyebkent ha valaki nem annyira jo, akkor nem is, hogy csak kiszorjak, de onkent feladja, mert latja, hogy nem eleg.
De ha kitarto vagy es folyamatosan nyomatod az angolt, meg fogod csinalni! :) sok sikert :)
Köszönöm a válaszokat! Igazából most februárban jelentkezem, nyelvvizsga majdnem megvan, szóval erősítenem kell, de nem alapoktól kezdem:)
Hogy tudtok elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?
Második válaszoló vagyok.
Lehetsz tanár, fordító, tolmács, a turizmusban is elhelyezkedhetsz vagy akár cégnél, mint képviselő (angol nyelven).
De mivel szinte mindenki beszél angolul, azt javaslom, hogy válassz mellé egy minorszakot, és az mondjuk egy kisebb nyelv legyen, így könnyebb lesz elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!