Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A szórás képletében mit...

A szórás képletében mit jelent a, , d"?

Figyelt kérdés

2012. okt. 23. 15:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát mikor mi felírtuk a szórást, akkor abban nem volt d szóval jó lenne, ha megadnád a képletetet, amiben d szerepel, mert akkor biztosra tudnám megmondnai, de alapvetően d (distance) valamilyen távolságot/különbséget szok jelölni, szórásnál pedig csak a középtől vett távolságról beszélünk, tehát szerintem ez lesz a d.
2012. okt. 23. 16:00
 2/3 A kérdező kommentje:

[link]

Itt +találtod a szórás átlagos eltérésének a képletét, ami egyenlő egy ugyanilyen kezdetű képlettel,azzal a különbséggel,h az abszolút kivonásos résznél abszolút di van

2012. okt. 23. 16:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát ha jól értelmezen, akkor átlagos eltéréshez láttad azt a képletet, hogy szumma|di| / n? Akkor az, amit mondtam előbb di = xi - x (felsővonással), azaz az i-edik érték eltérése a mintaközéptől.

De be kell vallanom, hogy nem értem mit mondasz kristály tisztán.

2012. okt. 23. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!