Valaki nagyon gyorsan segitsen, az életem múlik rajta!?
Fizikából kellene egy feladatot megoldani,nekem muszáj lenne tökéletesen megoldani,mert most nagyon szükségem lenne egy jó jegyre,de félek,hogy elrontom,szóval kellene a segitségetek!
A feladat:
"Végezzétek el a következő kisérletet:tegyektek az asztallap szélére egy papirlapot.Helyezzetek a papirlapra néhány könyvet úgy,hogy a papirlap széle kissé kiálljon.Mi történik a könyvekkel,ha a papirlapot lassan húzzátok ki a könyvek alól?Ha hirtelen kirántjátok?Ismételjétek meg a kisérletet úgy,hogy a papirlapra csak egy füzetet tesztek,vagy csak néhány pénzérmét.Azonos eredményt mutat a kisérlet minden esetben?A feleletet irjátok be a füzetbe!"
Asszem ennyi,meg el kell magyarázni is.
Nekem most komolyan nagyon fontos lenne,kérem aki tud az segitsen!
Na szóval,ha lassan húztam ki,akkor sem mozdultak szinte semmit a könyvek,ha hirtelen...hát akkor se mozdultak meg.Aztán megcsináltam a füzettel is,ott se mozdult,amikor lassan húztam ki,amikor gyorsan akkor meg megemelkedett.
Áhh nem értem,akkor ennek igy kellet lennie,vagy rosszúl csináltam?Most mi lesz?
http://www.youtube.com/watch?v=KVdfdyxVTIw
Ezt nézd meg, aztán próbáld ki füzettel (ha bátor vagy pohárral látványosabb) majd írd le.
Most a testek kölcsönhatásánál tartunk!
Megcsináltam mégegyszer a feladatot,de nem tudom,hogy kell meg magyarázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!