Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan tudnék ezekből a...

Hogyan tudnék ezekből a szavakból verset csinálni?

Figyelt kérdés
mármint ezeknek a szavaknak benne kell lennie: ÜL, KIS/KICSI, SEMMI, SZÍV, TEST, ÁG, KÖRÉJE, NÉZ, HANGTALAN, GYŰLIK, VACOG, SZELÍD, CSILLAG.

2012. okt. 14. 13:37
 1/9 A kérdező kommentje:
leeht a szavakat ragozni.
2012. okt. 14. 13:39
 2/9 A kérdező kommentje:
*lehet
2012. okt. 14. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:

MOndjuk így:

A semmi ágán ül szivem,

kis teste hangtalan vacog,

köréje gyűlnek szeliden

s nézik, nézik a csillagok.

2012. okt. 15. 15:48
 4/9 A kérdező kommentje:
az igen :) köszi
2012. okt. 15. 16:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Az nem baj, hogy ezt már egy József Attila nevű költő elég régen megírta ?

Nem lehet, hogy az a feladat, hogy neked kell önállóan ezeknek a szavaknak a felhasználásával írni egyet ?

2012. okt. 15. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Ül kicsi testem hangtalan,

gyűlnek szelíd csillagok,

s köréje néznek,

Semmi szív, semmi ág,

Vacogj kis csillag, hangtalan !

2012. okt. 15. 18:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kíváncsi voltam, hogy mit reagál erre a kérdező... Hát igen... Ezek a szavak József Attila Reménytelenül című versének egyik szakaszából valók. Nekem nincs képem mást írni: ez a tökéletes.
2012. okt. 15. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Hogy ez a tökéletes, abban mélyen egyetértek, zseni volt,

akinek a lábnyomába sem léphetünk.

De, ha ez a feladat, meg kell próbálni, ebben szerettem volna segíteni egy kicsit.

Elemzés: hogy érthető legyen a vers

Ülök a kopár, magas hegyen, fölöttem csillagok, ebből tudhatjuk, már este van, lenéznek rám, és látják, hogy semmi szív, nincsenek körülöttem barátok, társak, szerelmek,semmi ág, fák, ágak sincsenek, amiből fedelet készíthetnék, vagy tüzet rakhatnék.

Így vacoghatok a hidegben, még a távoli csillagoknál is rosszabb a sorsom, mert ők is a fagyos űrben vannak, de nem egyedül, mint én.

2012. okt. 16. 16:05
 9/9 A kérdező kommentje:
már írtam be is adtam, sajnos fejből nem tudom:D
2012. okt. 16. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!