Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » El tudok olvasni ennyi könyvet...

El tudok olvasni ennyi könyvet 1 hónap alatt?

Figyelt kérdés

Ezeket kellene még elolvasnom:

Moliére: Tartuffe

Goethe: Faust (Égi prológus, I. rész)

Csokonai vitéz Mihály: Dorottya

E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép

Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame

Puskin: Jevgenyij Anyegin

Katona József: Bánk bán

Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

Az apostol

Jókai Mór: Az aranyember

Tudni kell rólam, hogy nem olvasok lassan, pl: a Harry Potter 6. részét másfél nap alatt simán kivégeztem!

szóval szerintetek ha most neki állok ezeknek a könyveknek, kész leszek velük az iskolakezdésre?

2009. aug. 3. 09:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak közte rövidebbek, hosszabbak is. Szerintem egy hónap alatt simán el lehet olvasni, de valamilyen jegyzetet készíts, mert nem fogsz emlékezni ennyi könyv tartalmára. Én csak magamból indulok ki... imádom ezeket az olvasmányokat, úgyhogy szerintem el tudod olvasni ennyi idő alatt.
2009. aug. 3. 09:22
 2/11 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha olyan gyorsan olvasol, mint mondtad akkor el tudod őket olvasni! Kérdés mennyi marad meg belőlük a fejedben és, hogy mennyire keveredik össze! Kicsit felhalmoztad, nem? :)

J

2009. aug. 3. 09:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

háát... szerintem mindet nem... de nézd meg az irodalom könyved, vagy kérdezz meg egy felsőst, hogy ők mivel foglalkoztak kiemelten, vagy a könyvben nézd meg h mire fektet nagyobb hangsúlyt és azokat olvasd el...

a többit meg röviden...

mi pl nem foglalkoztunk külföldiekkel annyira.. csak a magyarokkal

tehát szerintem te először ezeket olvasd:

Csokonai vitéz Mihály: Dorottya

Katona József: Bánk bán

Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

Az apostol

Jókai Mór: Az aranyember

/mi ezekkel rengeteget foglalkoztunk, és bár az anyegint imádtam egy órában lerendeztük... :S nagyon dühös voltam érte!!! azzal a sz*r bánkbánnal meg kb egy hónapig szórakoztunk!/

esetleg nézd meg az irodalomkönyvben h milyen sorrendben jönnek majd a tananyagban és azt olvasd előbb amivel először foglalkoztok, így lesz időd még szeptemberben is.

2009. aug. 3. 11:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt javasolnám,hogy most nyáron olvasd el mindenképpen a Notre-Dame-ot,az Anyegint,és Jókait.Nagyjából ezek a hosszabbak.A többit én akkor olvasnám el amikor veszitek a suliban,mert úgy frissebb az élmény,meg szerintem így egyszerűbb is.
2009. aug. 3. 14:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem olvastam nyáron kötelezőt, mert már sulikezdés után 3 hónnappal sem emlékeztem olyan részletesen rá, ahogy a tanár megkövetelte. Mindig megnéztem a könyvben, hogy milyen anyag jön, és ha tartozott hozzá valami kötelező olvasmány, akkor előtte pár nappal elolvastam. Sokkal jobb szerintem így olvasni, könnyebben írsz belőle dolgozatokat is.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, el lehet olvasni, tekintve, hogy nem 2-3000 oldalas könyvek, hanem a többségük rövidke olvasmány. :)

2009. aug. 4. 17:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki lehet olvasni őket, vannak közte nagyon rövidek is. Azt javaslom, hogy haadj olyan sorrendben, ahogyan vennétek őket! Pl Tartuffe biztos előbb van, mint az Aranyember és így tovább..
2009. aug. 6. 12:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
hát én is halogatós vagyok, és mivel gimnazista 2-3.os lehetsz(klasszicizmus-romantika), én azt tanácsolom, amit én is tettem. nem nyáron olvasom el a könyveket, csak azokat, amikből házidogát kell írnom, a többit menet közben. És mivel nem olyan megterhelőek, többségük dráma, Az arany virágcserép meg egy nagyon jó könyv, 90oldal sincs, évközben is simán kiolvashatod őket. Legalább nem lesz az, h februárban vesztek valamit, újraolvasni nincs kedved, de már nem emlékszel rá.
2009. aug. 6. 14:23
 8/11 anonim válasza:
75%
Nem tom mit izélsz nekünk osztink negyedikben 64 db kötelezőt adott fel érettségi előtt...:D Ezek töbsége is benne volt, Tartuffe meg ienek, de nem ám rövidítve!:D Infós voltam pécs:D:D
2009. aug. 11. 17:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ha nem akarod ezzel tölteni az idödet vagy fontosabb elfoglaltságod is van pl Sport

Akkor megszerzed kivonatos olvasónaplóban, abban ki van emelve a lényeg amire a tanár is kiváncsi..

Megveheted antikváriumban, vagy könyvesboltban a kész műelemzéseket vagy olvasónaplókat vagy

Ingyen Innen is letöltheted szerintem csak regisztráld be magad!

[link]

2009. aug. 14. 14:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja meg amit tudsz inkább nézd meg szinházban sokkal kellemesebb mint a könyv felett görnyedni..

például a Bánk Bán...

Egyetemen görnyedhetsz még eleget...

2009. aug. 14. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!