Tudnátok segíteni? Immunrendszer, fehérvérsejtek?
Sziasztok! Sajnos sokat hiányoztam, és szerdán témazárót írunk a vérből. Megnéznétek,hogy jól értem-e? Előre is köszönöm a segítséget!
A lehetséges válaszok:
Monocita,B-limfocita,Eozinofil granulocita, neutrofil granulocita, T-limfocita, vagy egyik sem
Az immunválaszban aktiváló anyagot adhat át a HELPER sejtnek
Elvileg ezek a granulociták meg a monociták lennének? Mert az antigén-determináns+markeres falósejtek juttatnak aktiváló anyagot a T4-Helperekbe, és ugye ezek a mikro és makrofágok
Érése a májban zajlik le
Én arra gondoltam,hogy vagy a monocita, vagy egyik sem. Azt írja,hogy keletkezésük után mennek máshová, pl. a májba. De a keletkezés alatt azt érti,hogy vörös csontvelőben megtermelődik, és utána érik be valahol, vagy beérés nélkül megy át az érfalhámon,és pl. a májban beérik?
Az utolsó pedig:
Sejtfelszínén antitestek kötődnek
Igazából erre ötletem sincs.
Tényleg köszönöm a segítséget!
Az immunválaszban aktiváló anyagot adhat át a HELPER sejtnek.
Antigén prezentáló sejtek, erre a monocyta képes (és az összes belőle leszármazott macrophag). ( [link]
Érése a májban zajlik le.
Hát, szerintem egyik sem... a lymphocyták van a csecsemőmirigyben vagy a csontvelőben érnek, a monocyták, granulocyták pedig szintén a vörös csontvelőben. A májban embrionális korban a vérképzés zajlik, a fehérvérsejtek nem ott vannak.
Sejtfelszínén antitestek kötődnek.
B-lymphocyta ( [link]
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Sokat segítettél! Ment a zöld kéz. :)
Sajnos a linkre nekem hibát ír ki :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!