Immunológiát hol lehet tanulni?
Ha klinikai immunológus akarsz lenni, akkor ahhoz valamelyik orvosi egyetemet kell elvégezned (Semmelweis Egyetem Bp, DOTE ÁOK Debrecen, POTE ÁOK Pécs, SZOTE ÁOK Szeged), majd a diploma megszerzése után allergológia és klinikai immunológiai szakvizsgát tenni. Ez az egy módja annak, hogy olyan immunológus lehess, aki gyógyíthat is, természetesen ezzel a végzettséggel kutathatsz is. Az egyetem 6 éves általános orvosi képzésből áll, ezt követően a szakvizsga megszerzéséig rezidensképzésben kell részt venned, amely az immunológia esetében nem tudom biztosan, hány év, ha tippelnem kell, akkor 4-6 év.
Ha az immunológiai kutatás érdekel, akkor is az orvosi egyetem a legjobb megoldás, de más területekről (gyógyszerész, biológus, nagyon esetleg fogorvos, állatorvos, biomérnök, természettudományi kar biológia-kémia szakos hallgatója) is ide "keveredhetsz", csak sokkal nehezebb és kalandosabb úton. Az immunológiai tárgyi alapok messze az általános orvosin a legjobbak. Az egyetemen célszerű már az első évtől immunológiai területen TDKznod (Tudományos Diákkör) és a szabadidődben ezzel kapcsolatos kutatással foglalkoznod. Én első körben a Semmelweis Egyetem általános orvosi karát céloznám meg, mivel ott Dr. Falus András, az immunológia egyik legnagyobb hazai professzora tart órákat, lehet nála TDKzni és már elsőévesként, első félévben oktat az intézet egy igen fontos tárgyat (sejtbioszt), amiben ha jól teljesítesz, az egyenes belépő a diákköri kutatómunkába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!