Rossz vagyok matekból :S Matek házik: 1. Két pozitív egész számnak képeztuk a szorzatát, összegét, különbségét ( a nagyobb számból vonva ki a kisebbet) és hányadosát, majd ezeket összeadva 192-t kaptunk. Melyik ez a két szám?
2. Kiválasztottunk egy tetszőleges háromjegyű számot és négyzetre emeljük. Ezután a kiválasztott szám számjegyeit fordított sorrendben leírjuk, és a kapott számot emeljük a négyzetre. A két négyzet közül a nagyobbikból kivonjuk a kisebbet. Igaz-e, hogy az eredmény mindig osztható 99-el?
Írd le hogyan számoltál mindkét feladatban!
Az első feladathoz is született egy megoldás:
Furcsa, hogy mennyire hasonlóak ezek a feladatok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Ott többféle megoldást is láthatsz.
Azt, hogy a linkek miért nem érhetőek el, a szerverek üzemeltetőitől lehetne megkérdezni. (Én is kérdeztem, nem válaszoltak.)
Az eredeti megoldásokat én töltöttem fel oda, tehát nekem megvannak. Ha valamelyik szükséges, szívesen feltöltöm újra.
Például a 2. feladat, újra feltöltve:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!