8-os matek házi feladat?
Egy tálon meggyes, lekváros, túrós bukta illatozik. Legkevesebb 6-ot kell ki venni ahhoz ,hogy biztosan legyen köztük meggyes. Legkevesebb 7-et kell kivenni ahhoz ,hogy biztosan legyen benne lekváros, és 8-at hogy legyen köztük túrós. Hány darab bukta van a tálon??
Előre is köszi a segítséget a rossz indulatú válaszokat pedig hanyagolnám!
Ha jól számolok akkor Megyesből van 4 lekvárosból 3 és Túrósból pedig 2
és miért mert
Ha Meggyeset akarok enni akkor kihúzom a 2 l-t aztán a 2 t-at és 6.ra pedig Meggyes lesz!
Ha LEkvárosat akarok enni akkor ha kihúzom a 2túrósat és kihúzom a 4 lekvárost akkor 7.re biztos hogy lekváros lesz
Ha pedig Túrósat akarok enni és pehem van és kihúzom a 4M-et és a 3L-t akkor a 8. tuti Túrós lesz
Tehát:
M:4
L:3
T:2
összesen:9
Remélem érted és segítettem
16/F
Ha kell még segítség bármikor küldhetsz nekem üzenetet! :D
Szia! Nem garantálom, hogy jó, de szerintem így lesz:
m=meggyes ; l=lekváros t=túrós
6-ot kell venni ahhoz, hogy biztos legyen benne m. Ezért az összes NEM m-et kihúzod ami 5 darab
5= l+t
7-et kell venni, hogy biztosan legyen benne lekváros. Ugyanaz. A hétben tuti van egy l ezért:
6=m+t
Az utolsóból következtetve 7= m+l
Van 3 egyenlőséged
5=l+t
6=m+t
7=m+l
Az utolsó kettőnél látod, hogy mindkettőnél van m, de a második tag különbözik. Az l eggyel több,mint a t. És nézd most az első egyenletet, ott az eredmény páratlan így 3l+2t és 4m
Remélem érted :)
M: meggyes, L: lekváros, T: túrós:
L+T=5 (mert akkor a 6. húzás tuti meggyes)
M+T=6
M+L=7
Első kettőből:
M-L=1
ezt a 3-hoz adva:
2M=8, azaz M=4
Tehát 4 meggyes, 3 lekváros, 2 túrós
4+3+2 = 9 bukta figyel a tálon.
ui.: rosszindulatú 1 szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!