Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jó angolosok! Jól csináltam meg?

Jó angolosok! Jól csináltam meg?

Figyelt kérdés

Először is: Tudom,hogy nem illik így segítséget kérni egy házi feladathoz,de már régóta nyugtalanít,hogy esetleg az egész hibás. Szóval: A mi angol csoportunk kapott egy házi feladatot,hogy olvassunk el egy könnyített angol olvasmányt,és írjuk le elejétől a végéig,nem túl részletesen az eseményeket. Nekem 2 ilyen könyvem van,ezért elolvastam mindkettőnek a hátulján a rövid kis ismertetőt,és az alapján döntöttem. De mikor olvastam észrevettem,hogy így írja le a 'dolgokat' egy példa: Nick Lortz is SITTING outside a café in Whistler,when a stranger COMES ....

Ezért gondoltam,mivel ez így helyes én is én csináltam meg,hogy egyes igék után S betűt tettem. (sits,leaves..stb)

De nem vagyok hülye,a múlt időt természetesen rendesen írtam(took,killed stb)

Szóval csak azt szeretném kérni,hogy ha én ide bemásolom amit írtam,kérlek,valaki ,ha van benne hiba javítsa ki nekem.

U.I.: Ez nem csalás,csak nem szeretném az év elejét úgy kezdeni,hogy rossz jegyet kapok a házimra,mert egész jó vagyok angolból,de ez a feladat nyugtalanít.

Akkor a szöveg:

Nick Lortz is a travel writer. A pretty woman starts talking to him outside a café in Whistler,British Columbia. Then she kisses him on the mouth and saying: Goodbye Mr. Hollywood. Nick gets into his car and a white-haired man follows him. Nick drives to Vancouver,where someone pushes him in front of a green car and he is almost killed. Then, in the hotel, he sees a photo of the mystery girl from the café in a magazine: she is Meg Hutson, a millionaire's daughter. The next day someone shoots Nick in the park. Then he finds a death threat on his car. He goes to the police but they won't help him. Nick remembers: he saw a part of letter in Meg Hutson's bag about her meeting someone at a hotel on Vancouver Island on Friday. He decides to go there too. He sees the white- haired man at the hotel, but loses him. He discovers, his name Vickers. Vickers follows Nick to the Emperess Hotel, thinking Nick is Mr. Hollywood. He wants to kill him. Nick finds Meg and Craig Winters in the tea room. Craig Winters sometimes calls himself Mr. Hollywood. Meg called Nick this, so that Vickers would follow him,and not her. She thinks Vickers is a detective working for her father,who doesn't like Craig and doesn't want her to see him. Vickers comes into the tea room and takes out his gun and saying: This is for Anna. Craig is wounded. Meg's father arrives at the police station. He tells her that Winters takes money from rich, young women, that he took 50.000 dollars from Anna Vickers, who then killed herself. Howard Hutson takes his daughter home. At the end of the story Nick is sitting at a restaurant table,when a pretty girl asks if she can sit down. Nick leaves the restaurant quickly.

2012. aug. 27. 17:53
 1/10 anonim válasza:
Én elolvastam és tényleg van benne egy pár hiba. Az S-et nem teheted csak úgy oda az igék végére! Amelyik ige ING-re végződik, az folyamatos jelenidőben van, amelyik S-re az egyszerű jelenben. Viszont ha egy történetről beszélsz, akkor az angolok mindig egyszerű jelenben írják le a történetet! Ebből következik, hogy nem tudod ugyan azt lemásolni, mint ami a könyvben van írva, hanem a saját szavaiddal kell elmesélned azt!
2012. aug. 27. 18:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval ha elmesélem,szinte az összeset így kéne leírni? : A pretty woman start talk to him... Így gondolod?
2012. aug. 27. 18:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Jaj nem,most már értem: és nem a könyvből akartam másolni,csak ÚGY. De értem,akkor egyszerű jelenben kell leírnom,igaz? Tehát az ING-es alakok helyett is S-végűt írjak,igaz? tudom,most hülyének nézel,de próbálom megérteni...
2012. aug. 27. 20:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát,én most kijavítottam. A folyamatos jelenes igéket átírtam egyszerű jelenbe. De megint lenne egy kérdésem. (bocsi) Hogy a múlt időket hagyhatom úgy,igaz? Mert ez befejezett múlt idő. (killed,saw,called,took)

Meg hogy írtam ezt is: so that Vickers WOULD FOLLOW him and not her. Ez maradhat?

és ezt: But they won't help him. Na már most,ez ugye egyszerű jövő idő. Gondolom ezt is át kéne írnom ,nem?

Nagyon sajnálom,hogy ennyit kérdezek,de ha tudnál segíteni még ezekben,nagyon hálás lennék.

Valamiért a nyár alatt tisztára elfelejtettem mindent.

2012. aug. 27. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi azt tanultuk, hogy elbeszélésnél (események egymásutánjának leírásakor) egyszerű múltat használunk, és semmiképpen sem jelen idõt. Ha az idõjárást meg a körülményeket irod, azt meg folyamatos múltba kéne rakni.

Már késõ van, de holnap leírom neked az én verziómat, ha addig meg ráér.

2012. aug. 27. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Nick Lortz is a travel writer. A pretty

woman started talk to him outside a

café in Whistler,British Columbia. Then

she kissed him on the mouth and said:

Goodbye Mr. Hollywood. Nick got into

his car and a white-haired man followed

him. Nick drived to Vancouver,where

someone is pushing him in front of a green

car and he is almost killed. Then, in the

hotel, he saw a photo of the mystery girl

from the café in a magazine: she is Meg

Hutson, a millionaire's daughter. The

next day someone shooted Nick in the

park. Then he found a death threat on his

car. He went to the police but they didn't

help him. Nick remembers: he saw a part

of letter in Meg Hutson's bag about her

meeting someone at a hotel on

Vancouver Island on Friday. He decided

to go there too. He saw the white- haired

man at the hotel, but lost him. He

discoverd, his name Vickers. Vickers

followsed Nick to the Emperess Hotel, thought Nick is Mr. Hollywood. He

wanted to kill him. Nick found Meg and

Craig Winters in the tea room. Craig

Winters sometimes called himself Mr.

Hollywood. Meg called Nick this, so that

Vickers followed him,and not her.

She thought Vickers is a detective working

for her father,who didn't like Craig and didn't want her to see him. Vickers

came into the tea room and took out

his gun and he was saying: This is for Anna.

Craig is wounded. Meg's father arrived at

the police station. He told her that

Winters took money from rich, young

women, that he took 50.000 dollars from

Anna Vickers, who then killed herself.

Howard Hutson took his daughter

home. At the end of the story Nick was sitting at a restaurant table,when a pretty

girl asked if she can sit down. Nick left

the restaurant quickly.

2012. aug. 28. 07:48
 7/10 anonim ***** válasza:
A plotot mindig jelenidőben írjuk, kivéve ugye azokat a cselekvéseket, amelyek a történet előtt történtek. Ez biztos.
2012. aug. 28. 08:38
 8/10 A kérdező kommentje:
ÖÖö...,akkor én átírom múlt időbe,de megtartom az egyszerű jelen-eset is. Köszönöm minden válaszolónak,sokat segítettetek.
2012. aug. 28. 10:16
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó előtti,igazad van, mert megnéztem ,hogy az egyszerű jelent és az egyszerű jelent mikor használjuk. Az egyszerű jelenhez azt írta,hogy könyvek,filmek leírásánál,tehát ami a könyv hátulján van. Az egyszerű múltat pedig narratív elbeszélő szövegekben,történet elmesélésekor. Hu,nagyon köszönöm!! :)
2012. aug. 28. 10:19
 10/10 A kérdező kommentje:
bocsi,egyszerű jelent és egyszerű múltat*
2012. aug. 28. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!