Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki a legegyszerűbb módon...

Valaki a legegyszerűbb módon elmagyarázná a forgásszögek fogalmát?

Figyelt kérdés

Valamint az is érdekelne hogy hogyan lehet kiszámolni a forgásszögek szinuszát, koszinuszát.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2012. aug. 26. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Képzelj el egy hagyományos órát. Ha jár másfél óráig, akkor a nagymutató ugyanott lesz, mintha fél óráig vagy 300 és fél óráig járna. Ha valamilyen baleset folytán visszafelé forogna, és fél óráig járna, akkor is ugyanott lenne. Na ez a forgésszögek lényege. Mindegy, hogy 180 vagy 540 vagy -180 fokot haladt, ugyanoda ér, és ezért ezeknek ugyanaz lesz a sinisuk és cosinusuk is, tehát elég megnézni mindegyikről, hogy minek felelne meg 0 és 360 fok között.
2012. aug. 26. 17:31
 2/3 vurugya béla ***** válasza:

A forgásszögek irányított szögek, lehetnek 360 foknál nagyobbak és negatívak is. Ha az óramutatóval ellentétes az irányuk, akkor pozitívak, ha óramutató járása szerinti az irányuk, akkor negatívak.

Hogy mire jók?

"Vettem egy kólát, a kupakot 800 fokkal kellett elforgatni, hogy levegyem."

Azaz 2 teljes fordulatot (720 fok) és még 80 fokot kellett csavarni a kupakon.

"Vettem egy 1500 fokos csavart, mire kiderült, hogy -2000 fokos kellett volna"

Olyan csavart vettem, amit az óramutatóval ellentétesen 4 teljes fordulattal és még 60 fokkal kell becsavarni, pedig olyan kellett volna, aminek másik irányú a menete és öt teljes fordulat után még 200 fokkal forgatva csavarható be.

2012. aug. 26. 18:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés. Pontosan hogyan is kell ezt megszerkeszteni?

//mellesleg köszönöm a válaszokat :)

2012. aug. 26. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!