Matek, valaki segítene?
pótvizsgáznom kell sajnos,és ezt a 3 feladatot nem tudom megcsinálni.
Valaki megcsinálná nekem aki érti?
Nagyon megköszönném.
(1.)Egyenletek.
a, x+9x+14
7 =14
b,lg(x-9)+lg(2x-1)=2
(2.) Egy háromszög csúcsai A(-3,5)B(2,-4)C(5,6)
Számítsd ki a háromszög csúcspontját az (a) oldalhoz tartozó magasságot a (b) oldalhoz tartozó súlyvonalat.
Határozd meg ma és sb metszéspontját!
(3.) Írd fel a kör egyenletét ha középpontja 0(-3,6)pont sugara 4 egység!
Ennyi lenne.
az elsőt elírtam
x+9x+14
7 =14
Az elsőt még másodszorra is elírhattad, mert ugyanazt írtad le, mint a kérdésben, és ugyanúgy értelmezhetetlen.
b) lg(x-9)+lg(2x-1)=2
lg[(x-9)(2x-1)=lg 100
(x-9)(2x-1)=100
2x^2-19x+9=100
2x^2-19x-91=0
Innen már lusta vagyok behelyettesíteni a megoldóképletbe, rád vár a nagy feladat.
2.
Csúcspont alatt gondolom súlypontot értesz, ezt a koordináták átlagolásával kapod meg: S(4/3;7/3)
a-hoz tartozó magasság a BC-re merőleges, A-n átmenő egyenes. Normálvektora a B-ből C-be (vagy fordítva) mutató vektor: n(3;10), A koordinátáival a magasság egyenesének egyenlete 3x+10y=41
b-hez tartozó súlyvonal a B-t az AC felezőpontjával összekötő egyenes. F/AC/(1;5,5). Irányvektor az F-ből B-be mutató vektor: v(1;9,5), ebből n(9,5;-1). Egyenlete: 9,5x-y=4
3. rém egyszerű: (x+3)(y-6)=16
Az előző válaszolónak:
A 3. kérdésre adott válaszodat gondold meg még egyszer.:-)
Kör egyenlete kellene...
köszönöm.
de a 2. feladatod letudnád nekem egyszerűsítve írni a választ mert ez nekem így bonyolult :/
ez az első feladat.
7(amit most írok a 7es felett van :D,x+9+14) és =14
Figyi!
Próbáld meg a zárójeleket használni valahogy így:
(Számláló)/(Nevező) = Valami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!