Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az AB szakaszt mindkét irányba...

Az AB szakaszt mindkét irányban meghosszabbítjuk önmagával. Új végpontok koordinátái? A (0;1) B (7;-10)

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy ezt hogyan csináljam. Addig eljutottam, hogy megrajzoltam, meg kiszámmoltam az AB vektort, de az új koordinátákat hogy kapom meg? Harmadolás?
2012. jún. 1. 22:23
 1/4 anonim válasza:

Csináld úgy, mintha a keletkező szakaszod AB'-lenne, aminek a B pont a felezőpontja. Felírhatod, hogy x1+x2 osztva 2-vel = 7

ebből csak az x2 ismeretlen, mert az x1=0

aztán y1+y2 osztva 2-vel = -10

majd ugyanez a másik oldalon is

2012. jún. 1. 23:36
 2/4 anonim válasza:
szóval igen, lényegében harmadolás
2012. jún. 1. 23:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon jó az vektorosan is, ahogy elkezdted:

[link]

2012. jún. 1. 23:55
 4/4 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a segítségeteket, végül egyszerűen úgy csináltam, hogy (Ax+Bx')/2=Bx

azóta haladtam is, itt a feladat az, hogy kétszer van meghosszabbítva mindkét irányban önmagával.

gondolom ezt ugyanígy megoldhatom több lépésben, de az hosszú, viszont az a képlet is helytáll, ami az osztópontos, nem?

mégpedig az, hogy x=(qa1+pb1)/p+q ; y=(qa2+pb2)/p+q

de ezt hogy helyettesítsem ilyen esetben?

a p és q az arányok?

2012. jún. 2. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!