Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 3 Édes Anna kérdés. Segít valaki?

3 Édes Anna kérdés. Segít valaki?

Figyelt kérdés
Elolvastam a könyvet, mielőtt megvádoltok, hogy miért nem voltam képes. Viszont nem volt egészen érthető, sőt már nagyon untam a végét, így kicsit összecsaptam. Az egyik az, hogy Anna terhes volt? Mit hozott neki Jancsi, ami olyan keserű volt? A harmadik pedig az, hogy pontosan miért is ölte meg Vizyéket?
2012. máj. 21. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű, hogy terhes volt igen. Az a keserű port úgy képzeld el, mint a mai világba az esemény utáni tabletta.. megszakította a terhességet.

Vizyék megölééshez Anna állandó idegenségérzet, az Annát ért sérelmek vezetnek. Vizyné folyton parancsolgat neki, beleköt,ugyanakkor mintacselédnek tartja, másoknak dicsekszik vele. Jancsi kihasználja Annát. Jancsi és Moviszterné flörtje talán a közvetlen ok. A gyilkosság hosszú lelki folyamatok eredménye.

Annát gépként kezelték. Lázadása ösztönös, öntudatlan, ő maga sem tudja, hogy miért vitte véghez a gyilkosságot.

Nekem tétel magyarból.. :)

2012. máj. 21. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

tettének okai:

Anna gyilkolásának legfőbb oka az őt ért megaláztatások sorozata. Vizyné és Jancsi egyaránt tárgynak tekintik, nem veszik figyelembe érzéseit. Vizyné folyamatosan megalázza, még a házasságot is megtiltja számára. Jancsi úrfi is csak eszköznek tekinti, ezzel szerelmi csalódást okoz a lánynak. Anna szó nélkül tűri az őt ért megaláztatásokat, a gyilkosság éjszakáján ezek az elfojtott érzések felszínre törnek, és az ártatlan lányt gyilkossá teszik. Hogy eddig jutott Anna is hibás, hisz képtelen irányítani sorsát.

Anna gyilkolása 2 okra vezethető vissza. Az egyik vélemény a féltékenység késztette erre a tettre, és valójában Jancsit akarta megölni. A másik vélemény szerint Anna célpontja Vizyné volt, Vizy úr csak a körülmények áldozata.

2012. máj. 21. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
nézd meg a filmet is, szerintem nagyon is elvezheto volt, ajanlom! :)
2012. máj. 21. 19:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Első: Köszönöm szépen a segítséged, neked pedig sok sikert az érettségihez:)

Második: Neked is köszi, a könyvben egyébként tényleg úgy volt írva, hogy Vizyné volt a célpont, a férjét csak azért ölte meg, mert közben felébredt, és rátámadt a lányra.

Harmadik: Úgy emlékszem, hogy a tanárnőnk azt mondta, hogy a dolgozat után lazításképp megnézzük majd. Remélem aztán, hogy nem felejti el, és nem is gondolja meg magát:) Köszi neked is:)

2012. máj. 21. 20:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Kérdésed alapján megkerestem az Édes Annát.

Itt küldöm neked is ezt a linket, ha érdekel,meg tudod nézni az egész filmet.

http://www.youtube.com/watch?v=hRe09n5MtuU

2012. máj. 22. 12:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Most, hogy végignéztem a filmet, sokkal jobban megértettem, miért ölte meg az asszonyt, mint a könyvből.
2012. máj. 22. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!