Matematika-Bizonyitas-:egeszresze ( (7+4*gyok3) ^n) +3 negyzetszam es egeszresze ( (7+4*gyok3) ^n) -13 oszthato n-el, ha n prim. Otleteket szeretnek hogy hogyan kell bizonyitani, sehogy sem tudok rajonni. Hogyan Kell?
Figyelt kérdés
egeszresze(7+4*gyok(3)) az n-edik hatvanyon.2012. máj. 17. 10:23
1/1 anonim válasza:
Nem tudom. ha n prím, akkor n|a*b úgy, hogy n|a vagy n|b.
azt állítjuk, hogy n|egészrész(ez mi?)((7+4*sqrt(3))^n)-13 és sqrt(egészrész(7+4*sqrt(3))^n+3) négyzetszám.
az elsőből azt kapjuk, hogy egészrész(7+4*sqrt(3))^n kongruens 13 mod(n). Eddig bírtam ki, ez az egészrész() dolog, ez milyen tanárok hülyesége? Nekem iskolás pályafutásom alatt nem volt rá szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!