Valaki segítene ezekben a matek feladatokban (érettségi)?
Szóval a mai érettségiről lenne szó.
Egyik feladatban az egyenlet végén kijött:
5^0=5^x
ez ugye: 0=x
és ide én azt írtam, hogy ez azért lehet mert:
exponenciális függvény monotonítása miatt
szerintetek ezért lehet kapni pontot?
Vagy nagyon lényeges hogy "szigorú monotonítás.."
A másik pedig ahhoz sól inkább aki csiálta is:
A 18as d részben, úgy kellett megadni az élek számát vagy mit, hogy a csúcsok számának a fele. Vagy fordítva, vagy vmi ilyesmi.
Én lerajzoltam a helyes gráfot amit készíthetett, és azon csak simán megszámoltam az éleket az is jó lehet?
ez a kettő érdekelne köszi!
De ha másik gráfot rajzolt volna, akkor is a csúcsok száma, és az azokhoz húzott szakaszok adottak voltak, szóval szerintem másikat nem is lehetet.
Max felcsrélni h máshoz megy mondjuk a 6 szakasz, és méshoz a többi, de az lényegében ugyan az, nem?
Még vki?
az első feladatban egyetértek az elsővel, a gráfosnál szerintem elég ha felrajzoltad
de amúgy úgy kellett hogy össze kellett adni az összes számot amit felsorolt valami 6+5+3+3+2+1 vagy nem tudom már mi volt és ezt elosztani 2-vel.
Rajzra csak akkor kaphatnál pontot, ha az összes lehetséges gráfot lerajzolod. Amiből nincs olyan sok, de gondolom csak egyet rajzoltál.
Gondolom a középszintű érettségit helyben javítják, úgyhogy az elsőre lehet, hogy kapsz pontot. De nem igazán járna.
De most már mindegy :) Kár izgulni rajta. Majd meglátod, mi lesz :)
köszi, Azért kicsit izgulok jólenne 95 körül a matekom:)
Ám meg lehet nem is kell majd odaírni semmit az elsőnél akkor meg mind1.
De gráfba nem csak egy van?
Mert lehet h másikba megy a hat él, meg másikba meg a 1 meg a többi él, de végén ugyan az lesz. Most a csúcsok elrendezése nem számít.
Vagy rosszul gondolom?
A csúcsok elrendezése nem számít. Éppen csak ránéztem a számokra, így saccra szerintem 2-3 lehetőség biztos van, ahogy fel lehet rajzolni.
Ha nem írtad oda, hogy "ez az egyetlen felrajzolási lehetőség", akkor nem jár a pont, akkor se, ha tényleg nincs más.
De nem vagyok matektanár, ezt csak érzésre mondom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!