Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene ezekben a...

Valaki segítene ezekben a matek feladatokban (érettségi)?

Figyelt kérdés

Szóval a mai érettségiről lenne szó.

Egyik feladatban az egyenlet végén kijött:

5^0=5^x

ez ugye: 0=x

és ide én azt írtam, hogy ez azért lehet mert:

exponenciális függvény monotonítása miatt

szerintetek ezért lehet kapni pontot?

Vagy nagyon lényeges hogy "szigorú monotonítás.."

A másik pedig ahhoz sól inkább aki csiálta is:

A 18as d részben, úgy kellett megadni az élek számát vagy mit, hogy a csúcsok számának a fele. Vagy fordítva, vagy vmi ilyesmi.

Én lerajzoltam a helyes gráfot amit készíthetett, és azon csak simán megszámoltam az éleket az is jó lehet?

ez a kettő érdekelne köszi!

2012. máj. 8. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Kell a szigorú monotonitás. A rajz pedig nem elég, hacsak nem bizonyítottad be, hogy más gráfot nem rajzolhatott izomorfia erejéig. De ezt gondolom nem tetted meg.
2012. máj. 8. 17:30
 2/8 A kérdező kommentje:

De ha másik gráfot rajzolt volna, akkor is a csúcsok száma, és az azokhoz húzott szakaszok adottak voltak, szóval szerintem másikat nem is lehetet.

Max felcsrélni h máshoz megy mondjuk a 6 szakasz, és méshoz a többi, de az lényegében ugyan az, nem?

Még vki?

2012. máj. 8. 17:34
 3/8 anonim ***** válasza:

az első feladatban egyetértek az elsővel, a gráfosnál szerintem elég ha felrajzoltad

de amúgy úgy kellett hogy össze kellett adni az összes számot amit felsorolt valami 6+5+3+3+2+1 vagy nem tudom már mi volt és ezt elosztani 2-vel.

2012. máj. 8. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Rajzra csak akkor kaphatnál pontot, ha az összes lehetséges gráfot lerajzolod. Amiből nincs olyan sok, de gondolom csak egyet rajzoltál.

Gondolom a középszintű érettségit helyben javítják, úgyhogy az elsőre lehet, hogy kapsz pontot. De nem igazán járna.

De most már mindegy :) Kár izgulni rajta. Majd meglátod, mi lesz :)

2012. máj. 8. 17:39
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi, Azért kicsit izgulok jólenne 95 körül a matekom:)

Ám meg lehet nem is kell majd odaírni semmit az elsőnél akkor meg mind1.

De gráfba nem csak egy van?

Mert lehet h másikba megy a hat él, meg másikba meg a 1 meg a többi él, de végén ugyan az lesz. Most a csúcsok elrendezése nem számít.

Vagy rosszul gondolom?

2012. máj. 8. 17:55
 6/8 anonim ***** válasza:
mik voltak aközépbe?
2012. máj. 8. 18:10
 7/8 A kérdező kommentje:
eduline-on megnézheted, de volt statisztika, egy kis kombinatorika, halmazok, geometria, exp és törtes egyenlet
2012. máj. 8. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:

A csúcsok elrendezése nem számít. Éppen csak ránéztem a számokra, így saccra szerintem 2-3 lehetőség biztos van, ahogy fel lehet rajzolni.

Ha nem írtad oda, hogy "ez az egyetlen felrajzolási lehetőség", akkor nem jár a pont, akkor se, ha tényleg nincs más.

De nem vagyok matektanár, ezt csak érzésre mondom :)

2012. máj. 8. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!