Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi várható esszé kérdésnek a...

Mi várható esszé kérdésnek a holnapi töri érettségin?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy mi volt eddig minden évben? vagy szerintetek mit nézzek még át mi várható?

2012. máj. 8. 14:02
 1/5 martin255 válasza:

Google a barátod!

[link]

2012. máj. 8. 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az 1.-2. világháborút mindenképp nyálazd át, illetve a Magyarország történelmét főleg az államalapítás részét mert ezt is szeretik ám. Meg esetleg Római időket is megnézheted. Vagy a 1848/49 es szabadság harcot is átnézhetnéd. Kb bármi lehet én azt mondom még van egy egész napod este 8 ig nagyjából elég sok fontosabb eseményt vagy anyagrészt áttudsz nézni még egyszer. Én tavaly a szóbeli tételekből készültem fel az írásbelire és be is jött. Mert pont volt olyan aminek köze volt a szóbeli tétel egyikéhez :D
2012. máj. 8. 14:08
 3/5 anonim válasza:

ókor régen volt már, szerintem lesz benne ókori demokrácia, vagy vallások, vagy egyiptom.

az egyetemes töriből általában van benne modern kori is, tehát 2 vh, vagy az után.

amúgy... ki tudja? gyakorlatilag bármi...

2012. máj. 8. 14:14
 4/5 anonim válasza:

Ókori Kelet kultúrája

Görögország, Róma

Kereszténység, Iszlám vallás

Középkori város, ipar, kereskedelem

Invesztitúra harc

Honfoglalás

Szent István

II. András és az aranybulla

IV. Béla és a tatárjárás

Károly Róbert

Hunyadi János/Mátyás

Földrajzi felfedezések

Reformáció

Francia abszolutizmus

Angol-francia rendiség kialakulása

Magyaro. 3 része szakad, a végvári harcok, és a török berendezkedése

Zrínyi Miklós

Rákóczi szabadságharc

Francia forr.

USA kialakulása

Napóleon

Ipari forr.

Mária Terézia és II. József

Kossuth és Széchenyi

1848.

Kiegyezés, dualista állam

német egység

I. vh

Párizs környéki békék

Trianon

Bethlen István és Gömbös Gyula

Kommunizumus

USA és a gazd. válság

Hitler, náci ideológia

II. vh.

Rákosi-rendszer

1956

Hidegháború

Kádár-rendszer

Rendszerváltás

Magyar választási rendszer

Mi kaptunk egy listát, ezeket írtam le Neked. A töri tanárom azt mondta, ezek mindig várhatóak valamilyen formában, esszé vagy a másik részből feladat. A 20. század fontos, szóval azt nézd át, ezt tudom tanácsolni. Szeretik a karikatúrákat is. Nem lesz nehéz, ne aggódj, az atlaszban sok minden benne van, esszénél pedig, ha nem tudsz semmit, akkor szépen a képek és a források alapján elhelyezed időben, fontos nevek, fontos fogalmak, és annyi.

2012. máj. 8. 15:22
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen, a teszt részétől nem félek az menni fog, csak nem tudom hogy fogok megírni 3 esszét mert 3 évig olyan tanárunk volt hogy tankönyvből irtunk tz-t és nem nagyon tanult senki
2012. máj. 8. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!