Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Lineáris függvény? Valaki...

Lineáris függvény? Valaki elmagyarázná? Sehogy sem értem meg.

Figyelt kérdés

Volt egy rész, mikor már úgy voltam vele, hogy végre megértettem, de rájöttem, hogy mégsem.:S Egy egyszerű lineáris függvényt sem tudok ábrázolni...:/

Valaki elmagyarázná, hogy pl. egy ilyet hogy ábrázolok?:

a, f(x)=2x

b, g(x)=2x+2

c, y=2x

2012. máj. 7. 14:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Először is az a) és a c) ugyanaz.

A dolgot úgy tudod könnyen megérteni, hogy tényleg elolvasod amit ott látsz leírva. Tehát az f függvény az x helyen = 2x, tehát ha x = 1 (az x tengelyen egyet lépsz jobbra ugye), akkor fölfelé 2-t kell lépni (2x). Értelemszerűen negatív irányba ugyaníg működik, így kapsz egy egyenest (lineáris függvény).

A b) esetben még hozzáadsz kettőt, tehát az egész függvény kettővel el lesz tolva felfelé, 0-nál 2*0+2=2, 1-nél mint az előbb, csak +2 (1*2+2=4)

A c) szerintem csak egy átfogalmazása az a)-nak, azt jelzi, hogy az y tenegelyen kétszer annyit kell lépkedni mint az x-en.

2012. máj. 7. 15:05
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ha nem érti nem elég elmondani neki. Tessék lerajzoltam, remélem menni fog :)

[link]

2012. máj. 7. 15:17
 3/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Így már teljesen érthető :) és nagyon egyszerű, csak úgy nehéz lett volna megértenem, hogy azt sem tudtam, h van alapfüggvény :D de így akkor már minden okés,köszi:)
2012. máj. 7. 15:30
 4/15 anonim ***** válasza:
Rendben akkor örülök. A negyedik függvénynél elírtam. Az y tengely mentén toltam fel kettővel. :D Én soha nem tudtam ezeket a függvénymaszlagokat csak megjegyeztem hogy mikor merre kell tologatni és kész... Nemám behelyettesíteni meg ilyenek...
2012. máj. 7. 15:33
 5/15 A kérdező kommentje:
Ja és ha ez van: x=2, akkor az x tengelyen a 2nél függőleges egyenes vonal?
2012. máj. 7. 15:34
 6/15 A kérdező kommentje:
Igen, azt észrevettem, hogy elírtad, de megértettem :) így tologatással azt hiszem nekem is menni fog :D remélem...
2012. máj. 7. 15:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha x = egy számmal akkor az y tengelyen annál a számnál húzni kell egy vonalat. Konstans függvénynek hívják. :D Azt jelenti hogy az összes X ponton ugyanazt a számot veszi fel. Ahogy mondtad. :D
2012. máj. 7. 15:47
 8/15 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor ez már tiszta.:) Köszi!

Amúgy nem vagyok ám olyan rossz matekból mint ahogy látszik, csak a függvény rész nálam teljesen kimaradt.:D

2012. máj. 7. 15:51
 9/15 anonim ***** válasza:
De az nem függőleges, hanem vízszintes vonal lesz :)
2012. máj. 7. 15:54
 10/15 A kérdező kommentje:

Akkor az x=3 ugyanaz mint az y=3 ?

azaz ilyen?:

[link]

2012. máj. 7. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!