Lineáris függvény? Valaki elmagyarázná? Sehogy sem értem meg.
Volt egy rész, mikor már úgy voltam vele, hogy végre megértettem, de rájöttem, hogy mégsem.:S Egy egyszerű lineáris függvényt sem tudok ábrázolni...:/
Valaki elmagyarázná, hogy pl. egy ilyet hogy ábrázolok?:
a, f(x)=2x
b, g(x)=2x+2
c, y=2x
Először is az a) és a c) ugyanaz.
A dolgot úgy tudod könnyen megérteni, hogy tényleg elolvasod amit ott látsz leírva. Tehát az f függvény az x helyen = 2x, tehát ha x = 1 (az x tengelyen egyet lépsz jobbra ugye), akkor fölfelé 2-t kell lépni (2x). Értelemszerűen negatív irányba ugyaníg működik, így kapsz egy egyenest (lineáris függvény).
A b) esetben még hozzáadsz kettőt, tehát az egész függvény kettővel el lesz tolva felfelé, 0-nál 2*0+2=2, 1-nél mint az előbb, csak +2 (1*2+2=4)
A c) szerintem csak egy átfogalmazása az a)-nak, azt jelzi, hogy az y tenegelyen kétszer annyit kell lépkedni mint az x-en.
Értem. Akkor ez már tiszta.:) Köszi!
Amúgy nem vagyok ám olyan rossz matekból mint ahogy látszik, csak a függvény rész nálam teljesen kimaradt.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!